Noves mesures per a la tornada a l'escola: la mascareta serà obligatòria les dues primeres setmanes de curs pels majors de sis anys

El mal de coll i el refredat nasal es consideraran símptomes només si hi ha febre o d’altres manifestacions de la Covid-19


A quatre dies de l'inici de curs, el Procicat ha tornat a actualitzar les mesures sanitàries establertes per la tornada a les escoles amb diferents novetats que els centres escolars, les famílies i l’alumnat han de tenir en compte per la tornada a les aules aquest pròxim 14 de setembre. 

Una de les mesures actualitzades fa referència a l'ús de les mascaretes: finalment seran obligatòries, com a mínim, les dues primeres setmanes de curs per tot l'alumnat major de sis anys. Fins al moment, el Departament d'Educació havia establert que les mascaretes serien obligatòries per tots els adults que treballin o entrin a les escoles, i per l'alumnat major de 12 anys. Entre els sis i els 12 anys, Educació i Salut van apuntar que l'ús de la mascareta seria obligatori segons el risc d'epidèmia de cada territori. Ara, però, les dues primeres setmanes tot l'alumnat de Primària a Catalunya haurà de portar mascareta obligatòriament a indicació de l'Agència de Salut Pública, atès que es tracta del començament de curs i l'alumnat encara no prové d'un grup estable.

Passat aquest període, es revisarà l'obligatorietat a partir dels sis anys, i es determinarà en funció del territori i estat de la pandèmia. En aquest sentit, tots els dimecres es comunicarà a cada escola si el dilluns següent continua l'obligatorietat de dur o no mascareta, en funció de les condicions de la pandèmia.

El document del Procicat exposa així mateix que per als docents del primer i segon cicle d'educació infantil, la mascareta no serà exigible quan el seu ús, per raó de l'activitat docent, pugui interferir greument en l'objectiu pedagògic.

Mal de coll i refredat no són símptomes per si sols

Una altra indicació que cal tenir present fa referència als símptomes pels quals no s'han de portar als infants a l'escola perquè finalment, en consens amb la comunitat pediàtrica, Educació i Salut també han actualitzat la simptomatologia de Covid-19 entre els infants, i hi ha algunes variacions respecte al que s'havia anunciat fa uns dies. Així, símptomes com el mal de coll i el refredat nasal es consideraran manifestacions possibles de la Covid-19 si hi ha febre o febrícula (per sobre de 37.5ºC) o d'altres símptomes com són: tos, dificultat per a respirar, fatiga, dolor muscular, mal de cap, mal de panxa amb vòmits o diarrea, i pèrdua d'olfacte o gust.

Les autoritats sanitàries han pres aquesta decisió atès que el mal de coll i el refredat nasal (amb mocs o sense) són molt habituals en els infants.

D'altra banda, el Procicat també ha establert que les reunions entre el centre i les famílies no poden ser presencials, mentre que les reunions del claustre seran també telemàtiques i només podran ser presencials de forma excepcional, i en grups inferiors a deu persones.

A més a més, també s'ha aprovat el cribratge poblacional utilitzant les escoles i instituts des de la tercera setmana de setembre, segons indicacions de vigilància epidemiològica i prioritzant les escoles on hi hagi casos.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article