Els metges de família demanen gestionar de forma comunitària els casos de Covid-19 a les escoles

La CAMFiC proposa horaris intensius, usar espais a l'exterior i incloure biblioteques i poliesportius al protocol


La Societat Catalana de Medicina Familiar i Comunitària (CAMFiC) ha proposat aquest dijous diverses mesures sobre la gestió de la covid-19 en la tornada a l'escola. L'entitat recorda que el protocol s'activarà només davant de casos confirmats i no de casos sospitosos, i per això caldrà aprendre a treballar "la gestió de la incertesa" i "disminuir riscos" a tota la comunitat, no només de manera individual. "L'objectiu del protocol no hauria de ser la seguretat absoluta, sinó la millor salut possible de la comunitat educativa, atenent els seus determinants socials", diu el comunicat.

Per això, també lamenten que el protocol no tracta prou la comunicació al centre escolar dels símptomes quan aquests apareixen fora del circuit i horari educatiu i estan confirmats pel CAP, i reclama que les famílies ho comuniquin immediatament a l'escola. Tampoc consideren suficientment tractats els casos on l'aïllament domiciliari és difícil per la vulnerabilitat social i les condicions de l'habitatge. Per últim, també demanen incorporar al circuit comunitari de comunicació de casos a les associacions de familiars d'alumnes.

Els metges de capçalera i de família fan 12 recomanacions i propostes per al protocol. Entre aquestes, destaquen la proposta de crear a barris i municipis grups de salut comunitària coordinats pels CAP i que el protocol educatiu s'estengui a les activitats extraescolars, casals, equipaments esportius, biblioteques, ludoteques i altres.

També proposen establir, si és possible, horaris intensius per limitar entrades i sortides als centres educatius i ampliar les activitats educatives a l'aire lliure en parcs, places i jardins. Per reduir l'escletxa digital demanen més ordinadors, connexió a internet i formació. En el mateix sentit, volen que es prioritzin els centres més vulnerables.

Per últim, també reclamen, com ja han fet molts sectors, que els progenitors de menors que hagin de fer quarantena tot i donar negatiu a la PCR puguin tenir un permís retribuït.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article