Els sanitaris reben la Medalla d'Honor del Parlament: “Curar i cuidar és sempre la nostra missió”

La Cambra catalana també homenatja les víctimes de la Covid-19 en l'acte d'entrega de la distinció


Els professionals sanitaris han rebut aquest dijous la Medalla d'Honor en la categoria d'or del Parlament en reconeixement a l'entrega i compromís en la pandèmia del coronavirus, en un acte en què la Cambra catalana també ha homenatjat les víctimes de la Covid-19. “Curar i cuidar és sempre la nostra missió”, ha entomat la metgessa internista de l'Hospital d'Igualada Dolors Arnau, que ha parlat en nom dels guardonats. Arnau ha recordat uns primers mesos “molt durs” i en què es van van sentir “sovint molt sols, amb pors i una gran incertesa” i en què van treballar com un “gran equip amb l'objectiu de donar la millor atenció”. També ha demanat a qui està per sobre d'ells que els “escoltin” i “ajudin” i a la ciutadania, que sigui “responsable”.

L'acte de lliurament de la medalla, en un format molt reduït per la Covid-19, s'emmarca en la commemoració de la Diada de Catalunya i del quaranta aniversari del restabliment de la Cambra catalana. La Mesa del Parlament va acordar per unanimitat el maig atorgar aquesta distinció als professionals de la salut que han donat “una resposta excepcional” davant “una crisi d'extrema gravetat i sostinguda en el temps”.

L'octet de violoncels de la Fundació Conservatori Liceu ha interpretat des de l'escala d'Honor del Palau 'El cant dels ocells' en record i homenatge a les víctimes de la covid-19.

En la seva intervenció en nom dels guardonats, Arnau ha recordat que, sobretot els primers mesos de la pandèmia, es van trobar davant d'una situació “totalment nova” per una “malaltia desconeguda” que van afrontar amb “tota la humanitat i professionalitat” de la qual van ser capaços i ha assenyalat que “l’impacte emocional” del que va representar això encara és “ben present” entre els professionals sanitaris.

“Metges de totes les especialitats i nivells assistencials; infermeria; auxiliars; amb la col·laboració imprescindible de nutrició, rehabilitació, farmàcia, logística, neteja i administració ens vam reorganitzar i vam treballar com un gran equip”, ha afirmat Arnau, que ha recordat els professionals sanitaris que han mort a causa de la malaltia i els que lluiten per superar-la.

Aquesta metgessa de l'Hospital d'Igualada, que va ser el primer centre colpejat amb molta duresa per la pandèmia, ha subratllat que els sanitaris estan molt atents a la situació de la pandèmia que, adverteix, en qualsevol moment pot canviar i ha parlat dels “recursos limitats” de l'atenció primària, que té un “gran paper” per detectar els contagis mentre atén els pacients amb altres patologies.

En la recepció de la medalla, han acompanyat Arnau Miguel Cerrillo, infermer del CAP Mossèn Jaume Soler de Cornellà del Llobregat; Neus Camps, epidemiòloga del Servei Epidemiològic de Girona; Glòria Ollé, tècnica de cures auxiliars d'infermeria de l'UCI de l'Hospital Universitari Germans Trias i Pujol de Badalona, i Jesús Cabrera, administratiu del CAP Roquetes-Canteres de Barcelona.

El president del Parlament, Roger Torrent, ha destacat la resposta “excepcional” dels professionals sanitaris i el “sobreesforç” en els moments “més crítics” per “impedir la fallida de l'atenció sanitària i evitar que la pèrdua de vides fos més gran del que, malauradament, ha estat i continua sent”. 

A l'inici de l'acte, la cantautora Judit Neddermann ha interpretat una cançó composta per ella en honor als professionals del sistema de salut. La cloenda ha estat amb l'himne nacional de Catalunya interpretat pels estudiants del Conservatori del Liceu.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article