Barcelona ofereix un equipament amb 55 places per a l’acollida immediata de refugiats del camp de Mória

Es prioritzarien a les famílies amb infants menors per cobrir necessitats bàsiques i avaluar el seu estat de salut


L'Ajuntament de Barcelona ha posat a disposició del govern espanyol un equipament municipal amb capacitat per a 55 persones per fer una primera acollida immediata de refugiats del camp de Mória, a l’illa grega de Lesbos, reduït a cendres la setmana passada a causa d’un incendi que ha deixat 12.000 persones sense sostre.

Segons ha informat l’Ajuntament, per les característiques de l’equipament que s’ha posat a disposició, l’oferta va dirigida a acollir especialment famílies amb menors per fer una primera atenció per cobrir necessitats bàsiques d’alimentació, higiene i atenció mèdia i psicològica i avaluar el seu estat de salut per fer una  diagnosi de cada situació.

Així, explica el consistori, aquestes persones podrien accedir als serveis d'atenció a les persones sol·licitants d'asil del Servei d'Atenció a les Persones Immigrades, Emigrades i Refugiades (SAIR) abans de l'entrada al programa estatal d'asil.

Davant de la crisi humanitària que ha provocat l'incendi del camp de Mória, les ciutats de Barcelona, Amsterdam i València han enviat una carta oberta als líders de les institucions europees per demanar una millor coordinació per a la reubicació. Les tres ciutats han demanat a la UE i els estats membres reaccionar per assumir de manera col·lectiva a tota la Unió la crisi que es viu a Grècia.

L'Ajuntament de Barcelona té en marxa des de l'any 2016 el programa Nausica, un servei d'acollida, atenció i orientació de refugiats. En quatre anys, el servei ha atès 223 persones. El consistori ha incrementat en l'últim any un 50% la inversió en el programa.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article