Cap de setmana per les Famílies

El Departament d'Acció social ho celebra amb diferents activitats


Sota el lema "Som família, fem valors!", La secretaria de Polítiques Familiars i Drets de Ciutadania organitza un cap de setmana ple d'activitats per a celebrar el Dia Internacional de les Famílies. El diumenge 16 de maig hi haurà una festa al parc de la Ciutadella de Barcelona a partir de dos quarts d'onze i amb una gran quantiat d'activitats.

Actuacions musicals, balls, batucada, pallassos, titelles, bastoners, contacontes, circ, teatre i diversos tallers pedagògics, una ludoteca, un rocòdrom i estands d’entitats i associacions ompliran el Dia Internacional de les Famílies. L'acte central, vora l'una del migdia, el realitzaran diferent representants polítics i de diverses entitats que llegiran discursos que abordaran la família com a transmissora de valors.

Més enllà de la celebració a la capital de Catalunya, el Departament també ha organitzat activitats a les poblacions d'Amposta, Cambrils i Girona, que tindràn lloc el dissabte, i a Cervera i Igualada que seran el diumenge.

Al marge de les festes, l'acte institucional serà el 20 de maig al Palau Moja de Barcelona) amb la presència del sociòleg i degà de la Facultat de Ciències Polítiques i Sociologia de la UAB, Salvador Cardús, que pronunciarà la conferència “Família i virtuts públiques”.

Un lema per afirmar la funció socialitzadora de les famílies

El lema, "Som família, fem valors" respon a la voluntat de reflexionar i entendre que les famílies són agents educadors ens els quals els infants, desenvolupen un sistema propi de valor amb el qual comencen a mirar el món. El departament té la intenció de enummerar els valors que s'han de seguir, però si de sensibilitzar sobre la important tasca que realitza la família com a transmissora dels valors socials.

A més, el departament ofereix, des de l'any 2005, els programes de xerrades "Crèixer amb tu", que té per objectiu crear espais de reflexió per als professionals, i "Aprendre amb tu", que aborda temes d'actualitat que preocupen a les famílies amb infants de 3 a 16 anys.

Es pot consultar el programa d'activtats a Programa Activitats "Som família, fem valors".

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article