El Parlament aprova ampliar els serveis de dentista en la cartera de prestacions públiques

Els infants menors de 14 anys i les persones en situació de vulnerabilitat o amb diversitat funcional seran els destinataris del programa d'atenció dental


La Comissió de Salut del Parlament ha aprovat aquest dimarts ampliar els serveis de dentista en la cartera de prestacions públiques. Els infants de fins a 14 anys, les persones en situació de vulnerabilitat o exclusió social i les persones amb diversitat funcional seran els destinataris d'un programa que s'haurà de desplegar en el termini de cinc anys, tot i que el text també preveu que l'atenció bàsica de la salut bucodental acabi cobrint a tota la població.

Aquests serveis inclouran revisions periòdiques, higienes, així com altres procediments preventius i diagnòstics. També el tractament de càries, infeccions, inflamacions i altres lesions. La proposició de llei prioritza que l'atenció primària sigui la responsable de la prestació dels serveis.

El Programa d'atenció dental de Catalunya és una proposta presentada per Catalunya en Comú Podem (CatECP) i que ha rebut el suport dels altres grups parlamentaris. La Comissió de Salut ha pogut aprovar el text perquè el ple del Parlament del juliol li va atorgar de forma excepcional competències legislatives plenes. `

La portaveu de CatECP a la Comissió de Salut, Marta Ribas, ha fet notar que l'accés a l'atenció a la salut bucodental és una “font flagrant de desigualtats” i ha celebrat l'aprovació de la llei per “començar a revertir un dèficit històric en el sistema de cobertura sanitària universal”; una llei, ha recalcat, que “posa les bases” perquè aquest servei acabi sent universal.

Ribas ha assegurat que un dentista públic no és una “utopia” i ha reivindicat que el govern d'Ada Colau a Barcelona ja va apostar per la creació d’un servei de dentista municipal per a persones en situació de vulnerabilitat. 

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article