17 grups confinats als centres escolars amb 115 positius entre alumnes i professionals i 613 en quarantena

Educació fa una crida a no anar als centres si s'està a l'espera del resultat d'una PCR

Els centres escolars tenen 17 grups confinats amb 70 positius per Covid-19 confirmats entre professionals -que inclouen docents i altres persones-i 45 entre alumnes, segons les dades actualitzades per la secretària general d'Educació, Núria Cuenca. En total hi ha 275 professionals i 338 alumnes en quarantena i un total de quatre centres escolars tancats: als tres coneguts aquest dilluns s'hi ha sumat una llar d'infants privada de Barcelona, per un positiu en un alumne. 

Cuenca ha demanat que quan s'està a l'espera del resultat d'una PCR no es vagi a l'escola perquè s'han trobat casos de PCR fetes durant el cap de setmana en què els alumnes van anar al centre aquest dilluns i s'han hagut de confinar els companys. “Alguns dels positius que avui ens estem trobant i han acabat en confinament provenen de PCR que s'han fet durant el cap de setmana”, ha manifestat.

Dels 17 grups confinats, quatre són de Barcelona ciutat: un grup de l'Institut Pedralbes, el grup de 20 infants de la llar d'infants Tintín i els dos grups de segon de batxillerat del Benjamin Franklin, que es van conèixer divendres.

A Tarragona hi ha dos grups confinats, un a l'Institut Jaume I de Salou i un a P4 de l'Escola Pau del Clos de Tarragona. També hi ha dos grups a la Catalunya Central, un a la Llar d'infants Diví Pastor d'Igualada i un altre a la Blancaneus de Torelló.

Al Maresme i el Vallès Oriental hi ha cinc grups confinats: un a l'escola bressol municipal els Pinetons de Mollet, un altre a l'escola bressol municipal el Teler de Granollers, un a l'escola Ponent de Granollers i dos a l'escola privada Hammelin de Montgat.

Al Vallès Occidental hi ha un grup confinat a l'escola 25 de setembre de Rubí; a Badalona, un més al centre concertat Fluvià, i finalment a Girona hi ha dos grups, un a l'escola Maristes i un al centre Taialà. Cuenca ha explicat que aquest mateix dimarts s'estan fent proves PCR en aquest centre, fins on s'ha desplaçat una unitat mòbil.

Pel que fa als centres tancats, són l'escola Ridolaina de Montellà i Martinet, el centre Joan Juncadella de Sant Vicenç dels Horts i la llar d'infants Tintín de Barcelona, per casos de covid, mentre que l'Institut Escola Antoni Ubach de Terrassa continua tancat a l'espera de solucionar el problema de la plaga de vespes.

Unitats mòbils als centres

De fet, la secretària ha dit que se seguirà el protocol i que allà on hi hagi casos positius hi anirà una unitat mòbil per fer les PCR a la resta de membres del grup estable. Ha afegit que els mecanismes de funcionament en aquestes situacions s'estan “acabant d'ajustar amb Salut” però que la previsió és “aplicar el protocol tal com estava previst”.

També ha demanat a les famílies que tinguin “confiança” que els centres els informaran de qualsevol positiu i de les mesures que s'hagin d'aplicar. “Estem en el segon dia d'escola i això segurament ens anirà passant durant tot el curs escolar”, ha valorat.

En aquest sentit, ha dit que és “previsible” que els casos continuïn apareixent i els confinaments “vagin creixent”, tot i que ha apuntat que també cada cop es fan més cribratges que permeten aflorar més asimptomàtics.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article