Acaben les restriccions específiques que s'aplicaven a Lleida i sis municipis del Baix Segre per la Covid-19

Tots els municipis del Segrià es regeixen per les resolucions d'abast general de Catalunya per fer front a la pandèmia


Aquest dijous finalitza la vigència de les mesures específiques que s'aplicaven des de juliol a Lleida i sis municipis del Baix Segre per a la contenció de la Covid-19, arran de la millora de les dades epidemiològiques de les darreres setmanes. 

Així, els bars i restaurants d'aquestes localitats ja no tenen limitat l'aforament al 50% i poden servir a la barra. Això sí, tant a l'interior com a les terrasses, les taules no poden superar les 10 persones i han d'estar separades un metre i mig. També es manté la prohibició de fumar si no es mantenen dos metres de distància i el tancament dels establiments a la una de la matinada.

D'altra banda, també ha quedat sense efecte la limitació estricta d'aforament en actes culturals, que no podia superar el 50%, i religiosos, on només podia ser d'un màxim del 33%. 

D'aquesta manera, a tots els municipis del Segrià ja només els són d'aplicació les resolucions d'abast general de tot Catalunya per fer front a la pandèmia.

En concret Lleida, Alcarràs, Aitona, Soses, Seròs, la Granja d'Escarp i Torres de Segre ja no han d'aplicar restriccions específiques per a la Covid-19, de la mateixa manera que els altres 26 municipis del Segrià on Salut ja va aixecar dimecres aquestes mateixes mesures de caire específic.

L'alcalde d'Alcarràs, Manel Ezquerra, considera que “ja era hora” que se'ls equipari amb la resta de Catalunya, després que s'hagin deixat enrere “aquells brots importants” dels darrers mesos. Valora “molt positivament” que, finalment, s'hagin flexibilitzat les mesures després del “tancament estricte” decretat per Salut per evitar la propagació de la Covid-19 al Baix Segre, ja que “l'economia de la zona estava patint molt”. “L'hostaleria i comerços estaven tenint una baixada d'ingressos molt important” i algun negoci ja ha tancat portes a la població, tot i que l'alcalde d'Alcarràs confia que “pugui reobrir poc a poc” i que la zona “vagi tornant a la normalitat”.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article