La Paeria obre una borsa de cuidadors d'infants per facilitar la conciliació davant possibles incidències per la Covid-19 

També es busca que persones que s'hagin quedat sense feina durant la pandèmia i tinguin experiència trobin feina de nou


La Paeria ha obert un borsa de cuidadors d'infants per facilitar la conciliació laboral davant possibles incidències de la Covid-19 en l'àmbit escolar. El Servei d'Intermediació Laboral de l'Institut Municipal d’Ocupació (IMO) gestionarà aquesta borsa, que també neix amb l'objectiu que persones, especialment dones, que s'hagin quedat sense feina durant la pandèmia i tinguin experiència com a cuidadores, puguin tornar a treballar. 

Les famílies podran inscriure's al web de l'IMO i entrar en el procés per contractar una de les persones inscrites a la borsa. Prèviament, s'haurà fet un procés de selecció dels candidats i també es facilitarà a les famílies que ho desitgin, la possibilitat de fer elles mateixes les entrevistes als candidats en dependències municipals.

Les persones que optin a la borsa de cuidadors han d'acreditar experiència en la cura de menors. Es valorarà tenir habilitats socials i comunicatives per al tracte amb els infants, responsabilitat, iniciativa i capacitat d'organització i un bon nivell d'expressió oral en llengua catalana.

Les tasques que hauran de fer les cuidadores d'infants són les de jugar i aprendre tenint en compte les habilitats de l'infant; mantenir els hàbits i les rutines de l'escola; afavorir l'autonomia de l'infant; animar els nens a participar en activitats com el dibuix o la pintura, la narració de contes i els jocs; oferir estímuls i propostes atractives de joc; i prestar molta atenció a la higiene en tot moment, per exemple a l'hora de la preparació d'àpats i menjars dels nens més petits.

Per optar a la borsa és requisit, a més de l'experiència, disposar del certificat de delictes de naturalesa sexual vigent, un requisit que han de complir totes les persones que treballen amb menors. Per inscriure's, també es valorarà la formació de monitor de menjador, d'activitats extraescolars, lleure, educador infantil o primària i tècnic d'educació infantil.

Des de la regidoria d'Educació i també des de l'IMO es farà difusió d'aquesta borsa específica per a cuidadors d'infants entre les escoles bressol, escoles de primària, associacions de famílies de la ciutat, entitats i grups de dones i col·lectius de persones migrades.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article