Castells per a la integració

Una iniciativa de trentena de colles d'arreu del pais


La Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya (CCC) engega la iniciativa "Tots som una colla" per fomentar la integració de la població d'origen immigrat. Consistent en tallers d'introducció al món casteller, l'objectiu es donar a conèixer aquesta tradició catalana i fomentar la participació de les persones nouvingudes. Els tallers es celebraran entre els mesos de maig i de juny.

Una trentena de colles castelleres participen enguany d'aquesta iniciativa. Amb la col·laboració de la Secretaria per a la Immigració del Departament d’Acció Social i Ciutadania i el Centre de Promoció de la Cultural Popular i Tradicional Catalana del Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació de la Generalitat de Catalunya, i compta amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona.
 
Després de l'èxit en la prova pilot que es va celebrar l'any passat, on quatre poblacions hi van prendre part i hi van participar 194 persones. Aquest any el projecte s'ha ofert a 56 colles castelleres, 28 de les quals ja han mostrat la voluntat de participar-hi. Colles castelleres de Barcelona, l’Hospitalet de Llobregat, Badalona, Terrassa, Mataró, Tarragona, Reus o Granollers són algunes de les grans ciutats que podran comptar amb els tallers.

La difusió dels tallers es fa en contacte amb els tècnics d’immigració de cada localitat, les entitats que hi treballen i associacions que treballen amb el col·lectiu de persones nouvingudes. Per a difondre la iniciativa, s'ha editat un material audiovisual didàctic específicament pensat per aquests tallers, que tenen una durada de tres sessions, de dues hores cadascuna.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article