El Parlament insta el Govern a fer efectiu el reglament del règim sancionador de la llei contra l'homofòbia

L'Observatori Contra l'Homofòbia celebra l'aprovació i avisa JxCAT i ERC que estarà “vigilant” que compleixin la resolució


El Parlament ha aprovat una proposta de resolució que insta el Govern a aprovar el reglament del règim sancionador establert a la llei contra l'homofòbia. La resolució l'ha presentat la CUP i ha rebut els vots a favor de JxCAT, Cs, PSC, Comuns i CUP, l'abstenció d'ERC i el vot en contra del PPC.

Tot i això, ERC ha indicat que s'havia equivocat en la votació i que volien votar a favor. El president de l'Observatori Contra l'Homofobia, Eugeni Rodríguez, ha qualificat el fet “d'històric” ja que ha recordat que porten sis anys esperant i “lluitant moltíssim” des que es va aprovar la llei el 2014. Rodríguez ha alertat ERC i JxCAT que vigilaran “que no sigui un brindis al sol” i que es faci efectiva la voluntat de la cambra.

En la resolució aprovada, també s'insta el Govern a implementar polítiques efectives per a la prevenció, detecció i intervenció conra la LGTBifòbia, tenint en compte l'atenció a les persones afectades per una situació discriminatòria. També es demanen polítiques fonamentades en l'educació en la diversitat afectiva, sexual i de gènere per a les persones que exerceixen aquesta discriminació.

Un tercer punt de la resolució aposta per crear l'Òrgan coordinador de les polítiques LGTBI i un quart insta a implementar polítiques en les diferents etapes educatives que incloguin l'educació afectivosexual i de gènere de forma transversal als currículums i acompanyar-les d'un pressupost que permeti desenvolupar-les. Per últim, insta l'executiu a estudiar la possibilitat d'establir una assignatura específica al currículum de primària i secundària sobre aquesta qüestió.

Rodríguez ha destacat la necessitat de totes aquestes mesures ja que ha afirmat que les xifres sobre els incidents registrats indiquen que “alguna cosa està fallant”. Ha afegit que en especial manquen eines per combatre LGTBIfòbia i d'atenció a les víctimes. “No podem esperar més”, ha indicat.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article