Fridays for Future crida a manifestar-se aquest divendres a Barcelona per un model laboral més just i sostenible

Hi haurà un aforament màxim de 500 persones i cal inscriure’s per garantir les mesures de seguretat per la covid-19


Fridays for Future ha convocat una seguda aquest divendres a la tarda al Passeig de Gràcia de Barcelona per reclamar un model de treball més just i sostenible. L'acció s'emmarca en el Global Action Day i s'ha convocat tenint en compte la situació de pandèmia. Per això, hi haurà un aforament màxim de 500 persones, es mantindrà la distància de seguretat, s'haurà de portar mascareta i es repartirà gel hidroalcohòlic. Per tal de garantir aquestes mesures, les persones que hi vulguin participar s'hauran d'inscriure a través d'internet. Un dels portaveus del moviment, Abel Ruiz, ha explicat que és evident "que cal un canvi de rumb" per posar fi a la "precarietat, la desigualtat i la destrucció del territori" de l'actual sistema.

L'acció es desenvoluparà al Passeig de Gràcia entre els carrers Diputació i Consell de Cent. Els participants es repartiran en quatre blocs: Futur Digne, Treball Digne, Vida Digna i Justícia Climàtica. Cadascun d'aquests blocs està pensat per a un perfil de participant, així el primer és per a generacions futures i persones migrades, el segon per a sindicats i col·lectius del treball, el tercer per a col·lectius ecologistes i altres col·lectius i el darrer per a la població en general. Els organitzadors han afirmat que l'acció està oberta a tothom i que la inscripció es pot fer de forma individual o col·lectiva.

Naiara Fernández, també portaveu de Fridays for Future, ha afirmat que la crisi de la covid-19 ha posat de manifest la "vulnerabilitat" del sistema però ha afegit que "no és causa sinó conseqüència d'un sistema que ha declarat la guerra a la vida". Ha criticat que l'actual model "només pensa en el benefici econòmic" i la covid "obliga a repensar-lo" en totes les seves vessants.

L'acció se centrarà en la necessitat de caminar cap a un nou model de treball que "reinventi" les maneres de treballar i que garanteixi una millora de la vida dels treballadors i treballadores. Ruiz ha insistit que aquest nou model és la única manera de sortir de la crisi provocada per la pandèmia i ha apuntat que també "ha de tenir en compte el planeta". Entre d'altres, ha afirmat que és necessària una transició industrial "que no deixi ningú enrere" o l'aposta per un sistema de producció de proximitat i sostenible.

També ha situat en el punt de mira el model de turisme "que precaritza les treballadores" i ha posat en valor que aquest estiu els ciutadans han pogut gaudir d'espais a les seves ciutats o pobles "que se'ls havien negat" fins ara. D'altra banda, els impulsors de Fridays for Future Barcelona han destacat la importància dels sectors públics i han reclamat que és imprescindible "consolidar-los i ampliar-los".

Ruiz ha reconegut que la pandèmia no permet fer les mobilitzacions multitudinàries que es venien fent i que serveixen per visualitzar i posar a l'agenda les protestes. Tot i això, ha alertat els responsables públics que no s'aturaran i que si cal pujaran el to de veu. "Ens haurien de tenir por perquè no marxarem fàcilment", ha manifestat.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article