Protesta de la PAH davant la delegació del govern espanyol per aturar els desnonaments: “La tardor serà dantesca”

La plataforma exigeix prorrogar i ampliar la moratòria hipotecària per l'estat d'alarma, que finalitza ara al setembre


La Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH) ha protestat aquest dilluns davant la delegació del govern espanyol a Barcelona per aturar els desnonaments de forma indefinida. "Avui hem vingut aquí per exigir al govern de Sánchez i Iglesias que estengui i ampliï la moratòria hipotecària que finalitza ara al setembre", ha explicat el portaveu de la PAH Barcelona, Santi Mas de Xaxàs. 

"Es tracta d'una moratòria que deixa molta gent enrere i fa una distinció molt perversa entre les famílies vulnerables per culpa de la covid-19 –que queden protegides- mentre deixa fora la resta de casos vulnerables anteriors a la pandèmia", ha criticat Mas de Xaxàs, que augura una "tardor dantesca" després de sumar 130 desnonaments en una setmana a Barcelona.

"Abans de la crisi de la covid-19 hi havia uns 50 desnonaments per setmana. La xifra s'ha triplicat i cal impulsar d'una vegada una moratòria real que aturi tots els desnonaments", ha continuat el portaveu de la PAH Barcelona. "La frase de no deixar ningú enrere s'ha demostrat que és mentida. El que exigim al govern espanyol és que legisli perquè té una majoria suficient i, si no ho fa, és perquè no té voluntat política", ha insistit Mas de Xaxàs.

I el portaveu ha puntualitzat: "De fet, la moratòria ampliada s'hauria d'estendre fins a finals del 2021 quan creiem que ja hi haurà una Llei d'Habitatge que realment acabi amb aquesta xacra dels desnonaments, amb més d'un milió de casos des del 2008 a Espanya".

“He estat víctima d’una estafa”

"Porto des del 2014 lluitant per recuperar casa meva ja que vaig ser víctima d'una estafa i me la van treure", ha comentat la Mari Carmen, membre de la PAH Barcelona i una de les més sorolloses davant la porta de la delegació del govern espanyol. "He anat a tots els llocs i només miro de trobar un jutge una mica decent que resolgui el meu cas, que és un robatori", ha continuat la veïna de Barcelona.

"Estic a casa meva com una ocupa i ja no sé que he de fer", ha assenyalat la Mari Carmen. "Jo estava de lloguer amb una promesa de venda i, de sobte, va desaparèixer el propietari", ha recordat al seu torn l'Alejandro. "En finalitzar el contracte vaig caure en la vulnerabilitat per la crisi, i després de mil trucades vaig saber que el propietari era Divarian", ha apuntat el membre de la PAH.

"Si no estigués a la PAH faria tres anys que estaria al carrer. Hi ha molta passivitat a l'administració i a la justícia", ha lamentat l'Alejandro, que considera que la Llei 24/2015 empara clarament el seu cas. "M'haurien de donar el lloguer social per llei. Però no me'l donen ni donen la cara, s'amaguen", ha conclòs. En finalitzar la protesta, dos membres de la PAH han pogut entrar a la delegació del govern –al carrer de Mallorca- per entregar el document de tres pàgines adreçat al president espanyol, Pedro Sánchez, que demana ampliar i estendre la moratòria hipotecària i anti desnonaments.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article