El 3,5% dels alumnes d’ESO i Batxillerat afirma haver patit ‘bullying’ durant l’últim curs

El Baròmetre b-resol apunta que per cada víctima d’assetjament hi ha set companys que es declaren observadors

El 3,5% dels alumnes d'ESO i Batxillerat afirmen haver partit bullying durant l'últim curs, mentre que un 1,1% diuen que han patit ciberbyllying.

Així ho apunta el 2n Baròmetre b-resol, fet a partir de 4.000 enquestes a alumnes de 29 centres. Segons el mateix estudi, l'any passat van ser el 4,8% que van declarar haver patit assetjament. D'altra banda, el baròmetre alerta que per cada estudiant que assegura que ha estat víctima de bullying, set companys admeten haver-ne estat observadors, tres en el cas del ciberbullying. 

Quan als enquestats se'ls pregunta si han vist mai com un company patia assetjament al llarg de la seva etapa escolar, el 44,4% dels entrevistats afirma haver-ho presenciat, un 3,9% en el cas del ciberbullying.

Segons el baròmetre que promou l’aplicació B-resol i que serveix per denunciar els casos d’assetjament entre els adolescents, un de cada sis alumnes d'ESO i Batxillerat ha patit bullying algun cop a la seva vida escolar. Al 66% dels alumnes els preocupa “molt” aquest tipus de conflictes, i pràcticament tots (97,5%) saben què és.

Pel que fa a trastorns de la conducta alimentària, el 6,2% dels enquestats diuen haver-ne patit algun el curs passat, i el 84% d'aquests són noies. A més, un 20% dels entrevistats diu que no sap en absolut que és un TCA.

Pel que fa a altres tipus de conflictes a l'escola, els més destacats són els rumors (27,4%), els insults (25,3%) i els sobrenoms (18,1%), i la violència psicològica (6,8%) se situa per davant de la violència física (5,4%).

Tots els conflictes relacionats amb la discriminació racial, disminució física, orientació sexual, violència de gènere i assetjament sexual han estat anomenats per entre un 1% i un 3% dels alumnes.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article