Salut redueix de deu a sis el nombre màxim de persones en reunions socials

Argimon sobre l'empitjorament dels indicadors de la pandèmia: “Els esperàvem a finals de mes, no avui”

El Departament de Salut ha proposat al Procicat, que ha aprovat la mesura aquest dimecres, reduir de deu a sis el nombre màxim de persones que poden participar en reunions socials a Catalunya. El secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, ho ha anunciat després de l'empitjorament de la situació de la pandèmia. Argimon ha explicat que la proposta, un cop el Procicat l’ha acceptat, serà d'aplicació immediata. 

Limitar les reunions a sis persones “es proposarà en l'àmbit públic, perquè en el privat dependrà de les persones”, ha explicat Argimon. “Si ens demanen taula per vuit en un restaurant, haurem de dir que no; i si som nou no haurem d'anar a la cafeteria, però en l'àmbit privat hi poden haver famílies de més de sis persones”, ha exposat.

El Departament de Salut no preveia arribar a una situació epidemiològica com l'actual a Catalunya fins a finals de mes. “Esperàvem aquests indicadors a finals de mes, no avui”, ha reconegut el secretari de Salut Pública. “Hem passat d'una R de 0,9 a 1,13 en molt pocs dies, i d'una taxa d'infecció per sota de 80 a 90 també en pocs dies”, ha advertit. Ha insistit en la importància d'adoptar “mesures individuals pensant en la col·lectivitat” perquè “el virus es multiplica”, i en ser “igual d'exigents” a les cafeteries que a les escoles. Tenint en compte el pont de la Mercè, Argimon ha demanat una “mobilitat responsable” i pensar si és “estrictament necessari” moure's.

Durant la compareixença, Argimon s'ha fixat en el grau d'inclinació ascendent de la gràfica per alertar del creixement del risc de rebrot. Ha explicat que l'Alt Pirineu i Aran i Barcelona són les dues grans regions sanitàries que contribueixen més a la corba.​ Lleida, en canvi, “segueix la tendència a la baixa”.

Salut iniciarà aquest dimecres un nou cribratge massiu a Manlleu, on es preveuen fer 1.200 proves PCR. Argimon també ha explicat que s'adoptaran noves mesures per frenar l'increment de casos a la Cerdanya en la mateixa línia de Girona, Salt o Reus.

Argimon ha compartit els resultats dels darrers cribratges fets a Barcelona. Al barri de Raval Nord del 15 al 17 de setembre es van realitzar 1.316 PCR, de les quals 43 van ser positius (3,3 %). A Trinitat Vella aquest cap de setmana s’han fet 1.690 PCR, de les quals 48 han estat positius (2,8 %). Des de l’inici dels cribratges massius fins ara, s'han realitzat 69.575 PCR, de les quals un 2,4 % presenten positivitat (1.641 casos).

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article