Arrels i les expertes Josefina Fernández i Carmina Puig, guardonades pel Col·legi de Treball Social

La degana del col·legi professional ha reconegut la tasca de les entitats en un “context complicat i complex” com la pandèmia


La Fundació Arrels i les treballadores socials Josefina Fernández i Carmina Puig han estat guardonades aquest any pel Col·legi de Treball Social de Catalunya (TSCAT), en un context “complicat i complex” marcat per la pandèmia. El confinament, de fet, ha provocat que l’acte d’entrega de les Medalles d’Or s’hagi celebrat sis mesos després del Dia Mundial del Treball Social i s’ha dedicat a totes aquelles professionals que han sabut respondre a les demandes socials que ha ocasionat la Covid-19.

La degana del TSCAT, Conchita Peña, ha remarcat, durant l’entrega de premis, que “no es pot obviar que aquesta crisi també és social” i que, sense els treballadors socials, “no es poden abordar la multiplicitat de les causes complexes” que ha portat la pandèmia. I ha reiterat: “Sense la mirada de treball social no ens en sortirem”.

Una trajectòria dedicada als altres

Així, s’ha premiat a Carmina Puig, treballadora social, psicòloga i doctora en Antropologia Social i Cultural, que ha estat guardonada en la categoria de significació del treball social en el moment actual. Puig ha participat en nombrosos programes de benestar social i salut en la supervisió d'equips de professionals. Les seves companyes defineixen la seva com una “trajectòria integral” que combina la docència i la professió. “M’agrada la integració entre coneixement i pràctica i és l’espai que em fa repensar com construir un diàleg més polifònic”, ha assegurat Puig.

Josefina Fernández ha estat guardonada en la categoria de Trajectòria Professional. Fernández és treballadora social, llicenciada en Dret i doctora en Sociologia. Una de les seves àrees és la supervisió del treball social, la salut mental i el treball amb la infància. Fernández ha agraït la tasca del TSCAT i ha reivindicat que “els treballadors socials no poden aturar-se i han de continuar alçant la veu de cara a les injustícies”.

Arrels Fundació, orientadors de persones sense llar

A Catalunya hi ha 2.300 persones dormint al carrer. Aquesta ha estat una de les primeres paraules de Ferran Busquets, director d’Arrels Fundació, també reconeguda amb la Medalla d’Or del Col·legi. “Avui el reconeixement ha de ser als treballadors socials que han permès que l’entitat Arrels sigui com és”, ha conclòs.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article