Els MIR omplen la plaça de Sant Jaume per reclamar millores laborals el darrer dia de vaga

Els convocants tenen prevista una nova aturada la setmana que ve per la “falta” de voluntat de negociar


Els metges interns residents (MIR) han omplert aquest dimecres la plaça de Sant Jaume de Barcelona per reclamar millores formatives, laborals i salarials, en la tercera jornada d'una vaga que va començar dilluns, convocada per Metges de Catalunya. 

Vestits amb les bates blanques que distingeixen els sanitaris, més de 300 MIR s'han assegut davant del Palau de la Generalitat, amb cartells de denúncia i reivindicatius, amb missatges com “Sense formació no demaneu MIRacles” o “Més formació, prou explotació”.

A la mateixa hora, representants del comitè de vaga estan reunits per negociar. Fins ara, però, veuen "falta de voluntat de negociació", segons un comunicat d'aquest dimarts, i criden a una nova vaga la setmana que ve, de cinc dies.

La FAVB demana que recursos als CAP

Aquest mateix dimecres de protesta, la Federació d'Associacions de Veïns de Barcelona ha exigit aquest dimecres que hi hagi recursos i personal als CAP per garantir l'assistència presencial. L'entitat lamenta que es continuïn restringint les visites presencials mesos després de la finalització de l'estat d'alarma.

“Es vulneren drets fonamentals com l’accés al professional de referència al·legant temes de seguretat quan altres dispositius no tenen aquestes mesures de protecció”, apunta la FAVB, que recorda que les empreses funcionen, el transport públic i les escoles també. “Com s’explica que les persones amb cita prèvia no puguin estar degudament espaiades en una sala d’espera i no puguin ser ateses pel professional que correspongui?”, pregunta.

Segons la FAVB, aquesta pràctica vulnera el dret a ser atesos per l’atenció primària que, teòricament, és la porta d’entrada al sistema. També a contactar i parlar directament amb els professionals sanitaris de referència que cadascú té assignats, i també a la intimitat, perquè s'explica la situació personal a algú que no es coneix. L'entitat critica també que es destinin diners públics per a rastrejadors quan la feina "la fa majoritàriament l'atenció primària" i que s'anunciï "a bombo i plateret la construcció de cinc hospitals de fireta".

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article