Finalment una retallada del 65% d'acollida i immigració

El Govern central va reafirmar la reducció d'aquest fons estatal


Els pressupostos generals de l'Estat per l'any 2010 preveien una partida de 100 milions d'euros per al Fons d'acollida i Immigració. Després de la Conferència Sectorial de la Immigració, el govern estatal va anunciar que rebaixaria el fons a 70 milions. Després de les reaccions adverses d'algunes comunitats autònomes, el ministre Corbacho es va comprometre a restituir-lo en 100 milions. El passat 14 de maig, el consell de ministres va aprovar la reducció a 70 milions.

L'any 2009 el pressupost era de 200 milions. Per l'any 2010, 70 milions. 130 milions amb un any de diferència o el que és el mateix, un 65% de retallada. Mentre que l'any 2009, Catalunya va rebre 46 milions, aquest any en rebrà 15 milions. La consellera Carme Capdevila va criticar els canvis del govern estatal i va qualificar de dràstica la retallada, ja que, els més afectats seran els ajuntaments que són qui actuen per tal de contribuir a la integració.

Malgrat la retallada, la Generalitat podrà continuar amb les partides pròpies que anaven destinades als municipis de més de 20.000 habitants i consells comarcals.
 
L'administració pública, les entitats, els professionals i, especialment, les persones d'origen immigrat veuran com es redueix l'acció social pública per a assegurar les tasques que fomenten una integració social respectuosa.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article