Barcelona subvenciona les millores en l’accessibilitat dels habitatges on viuen persones amb discapacitat

El programa d’ajudes ‘La Meva Llar’ està dotat amb 475.000 euros i és ampliable fins a un milió d'euros


L'Ajuntament de Barcelona subvencionarà les millores de l'accessibilitat física i comunicativa dels habitatges on viuen persones amb discapacitat o mobilitat reduïda de la ciutat. Ho farà a través del programa 'La Meva Llar', dotat amb 475.000 euros ampliables fins a un milió d'euros. 

Les sol·licituds per accedir a les ajudes es podran presentar a partir del 28 de setembre i fins al 9 de novembre. Segons un comunicat del consistori, aquesta és “la primera convocatòria de subvencions que l'ajuntament posa en marxa per l'adaptació dels habitatges on resideix aquest col·lectiu” per “facilitar que puguin viure a casa seva de manera autònoma, fomentant així la seva inclusió a la comunitat i promovent que puguin deixar els centres residencials”.

Aquestes subvencions pretenen impulsar intervencions de millora als habitatges de les persones amb diversitat funcional que han optat per projectes d'autonomia personal i de vida independent, per tal de “millorar la qualitat de vida” tant de les persones amb discapacitat i mobilitat reduïda com d´aquelles que requereixen incorporar elements per a la millora d'accessibilitat comunicativa en el seu domicili. Segons l'ajuntament, aquestes actuacions hauran de permetre la millora de la seva autonomia personal facilitant la mobilitat interior, l'eliminació de barreres arquitectòniques i l'augment de la seguretat en l'entorn domèstic, incorporant elements domòtics en l'habitatge i d'accessibilitat comunicativa per a les persones amb discapacitat visual o auditiva.

Els beneficiaris seran aquelles persones que tinguin reconeguda una discapacitat d'un grau igual o superior al 33% en el certificat de discapacitat i amb el barem de mobilitat reduïda positiu, o aquelles amb una discapacitat reconeguda igual o superior al 65%. Un dels requisits és que estiguin empadronades a l'habitatge pel qual es sol·licita la subvenció durant un període mínim d'un any anterior a la data de la sol·licitud, tant si són propietàries, llogateres o usufructuàries de l'habitatge, i que sigui la seva residència habitual i permanent.

La quantitat màxima de subvenció per a intervencions d'accessibilitat, elements domòtics i tecnologia d'accessibilitat al domicili serà finalista i anirà entre els cinc mil i els deu mil euros en funció de la tipologia i grau de discapacitat. Per a imports menors o iguals a dos mil euros serà subvencionable el 100% del cost de l'actuació.

Aquest programa s'emmarca en el Model de Vida Independent del Servei Municipal d'Assistència Personal que promou l'Institut Municipal de Persones amb Discapacitat (IMPD) de l'Ajuntament de Barcelona.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article