La pressió veïnal atura el desnonament d’una de les últimes veïnes de La Rambla de Barcelona

Els concentrats han llençat globus, arròs, fideus i papers als agents presents a la zona


La pressió veïnal ha aturat el desnonament d'una de les últimes veïnes de La Rambla de Barcelona. Desenes de persones s'han concentrat des de primera hora d'aquest matí al número 75 de La Rambla per aturar el desnonament. 

Finalment, un acord entre l’Ajuntament de Barcelona i la propietat de l’immoble ha fet possible evitar l'expulsió de l'habitatge de la Maite, la veïna contra la que hi havia l'ordre de desnonament.  Segons ha explicat la regidora d'Habitatge, Lucía Martín, el consistori es farà càrrec de part del deute acumulat per la Maite, la veïna llogatera del pis, i pagarà 6.000 euros a més de comprometre's a reallotjar-la a un pis municipal en un màxim de quatre mesos.

Durant la protesta, les desenes de concentrats han llençat arròs, globus, papers i fideus als agents dels Mossos que hi havia desplegats a la zona i s’han cridat consignes com “No passaran”, “Fora Mossos dels nostres barris”, “Si ens toquen a una, ens toquen a totes” i “Aquest desnonament, l'aturarem”.

Martín ha explicat als mitjans que l'acord amb la propietat s'ha assolit després d'un procés de mediació i ha indicat també que aquest matí han parlat amb els responsables de l'operatiu policial per fer-los entendre que calia buscar “un altre tipus de solució”.

“Deixadesa de funcions” de la Generalitat

La regidora ha criticat, en tot cas, el dispositiu policial “brutal” desplegat. “És inadmissible que estiguem posant tots els esforços sobre la taula per mediar i trobar reallotjament i que quan arribem aquí ens trobem nou furgones dels Mossos”, ha lamentat. En aquest sentit, ha reclamat a la Generalitat que exerceixi les seves competències en matèria d'habitatge.

“Fem soles una tasca d'atenció a l'emergència habitacional i a l'altra banda ens trobem dispositius de Mossos absolutament brutals i desproporcionats per desnonar famílies i persones vulnerables”, ha assegurat.

Per això, ha insistit en apel·lar la Generalitat perquè exerceixi les seves funcions i busqui reallotjament per a les famílies afectades. “Des de l'Ajuntament estem posant el 80% dels pisos de la mesa d'emergència quan la Generalitat hauria de ser qui posés el 60, no pot continuar aquesta deixadesa de funcions”, ha conclòs.

Demana a l'Estat que “rectifiqui”

D'altra banda, Martín ha tornat a interpel·lar el govern espanyol. “Necessitem una moratòria real que aturi tots els desnonaments, cal una rectificació i que la moratòria protegeixi persones com la que avui s'ha intentat desnonar”, ha afirmat.

La regidora de BComú ha afegit que s'ha d'acabar “trobar-se en solitari” i ha exigit a l'Estat “obrir els ulls a la realitat” als carrers i rectificar.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article