Salut ha comprat un milió de tests ràpids i els començarà a repartir quan el CatSalut doni llum verda

El Departament vol doblar el percentatge de vacunació contra la grip entre personal sanitari i arribar al 70%

El Departament de Salut ha comprat un milió de tests d'antigens, la meitat dels quals estan ja en magatzems preparats per ser distribuïts. Segons ha explicat el secretari de Salut Pública en roda de premsa, estan a l'espera que el CatSalut doni llum verda i indiqui "on i com" es distribueixen. Quan es comencin a distribuir arribarà l'altre mig milió de tests comprats. Les condicions d'ús, ha dit Argimon, depenen del CatSalut, que està acabant de fer una sèrie de recomanacions que no diferiran gaire de les fetes pel ministeri de Sanitat.

Al seu torn, el coordinador de la unitat de seguiment de la covid, Jacobo Mendioroz, ha explicat que les recomanacions s'hauran de fixar en un protocol perquè hi ha una sèrie de variacions en l'ús, per exemple si és algú amb símptomes o no, que "han de quedar clares". "Tothom ha de saber com utilitzar-los per obtenir el major rendiment".

D'altra banda, Argimon també s'ha referit a la campanya de vacunació de la grip d'enguany i ha assegurat que en un context de pandèmia com l'actual esperen millorar els índex de vacunació entre professionals sanitaris. "Aquest any l'objectiu és que el personal sanitari es vacuni amb molta més intensitat que altres anys", ha assegurat.

Habitualment, els percentatges entre el personal sanitari se situen al voltant del 35%, un percentatge "molt baix". "Hem d'intentar incrementar-lo i el nostre objectiu és doblar-ho: amb un 70%". El secretari de Salut Pública ha admès que és una fita "agosarada" però espera que s'aconsegueixi gràcies a la "sensibilització" de la covid. "Veurem si ho aconseguim", ha conclòs.

Sobre la situació de la pandèmia a Catalunya, Argimon ha apuntat que es continua en una "estabilitat tensa" al territori i amb previsió de pujades i baixades en les properes setmanes. "Abaixar" la corba, ha dit, es podria fer amb unes mesures "molt restrictives" i "a costa de molt sacrifici". Per això, ha insistit a no pensar en el confinament sinó en continuar amb mesures proactives per evitar el confinament.

La transmissió del coronavirus està sent “molt limitada”

Al seu torn, el director del Centre de Coordinació d'Alertes i Emergències Sanitàries (CCAES), Fernando Simón, ha afirmat que l'impacte de la tornada a l'escola en la transmissió del coronavirus està sent "molt limitada". En roda de premsa aquest dijous, Simón ha dit que fins ara la incidència "no està sent important" en general, encara que s'hagi registrat algun brot o s'hagin tancat algunes aules. Per això, el director del CCAES ha agraït la feina i comportament de la comunitat educativa amb un especial esment a l'alumnat. "Si es fan les coses bé podem controlar la transmissió fins a un cert punt", ha destacat.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article