La Generalitat intervé la residència de Segur de Calafell on hi ha hagut un brot de Covid-19 amb 82 positius

El Departament d'Afers Socials obre un expedient sancionador a ACEBI, l'entitat que gestionava el centre fins ara


La Generalitat ha intervingut la residència Calafell Park de Segur de Calafell, on els darrers dies s'ha registrat un brot de covid-19 amb 82 casos -62 treballadors i 20 residents-.

La Direcció General de l'Autonomia Personal i la Discapacitat del Departament de Salut ha assignat provisionalment la gestió del centre a la Fundació Privada Sociosanitària i Social Santa Tecla.

L'objectiu, apunta el Govern en un comunicat, és “fer un pla d’actuació que garanteixi la viabilitat tècnica de la residència tant en aspectes sanitaris, com socials, organitzatius i de gestió de qualitat, a curt i mig termini”. En paral·lel, el Departament d'Afers Socials ha obert un expedient sancionador a ACEBI, l'entitat que gestionava la residència fins ara.

Salut apunta que ha decidit intervenir el centre perquè els darrers informes han constatat que es troba en “una situació excepcional” que fa “impossible” complir les mesures decretades pel Govern en relació a les residències de persones grans i centres sociosanitaris en el marc de la pandèmia.

“Després de visitar el centre, el Servei d’Inspecció del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies i Salut Pública han constatat la necessitat d’obrir un expedient que podria suposar una sanció a la gestora del centre o altres mesures”, remarca el Govern.

Salut explica que la Fundació Santa Tecla s'encarregarà de dotar el centre del personal necessari, mentre els treballadors actuals passaran a estar sota la seva direcció. Així i tot, l’aportació concreta de recursos humans estarà condicionada als resultats d’una auditoria integral inicial amb què es vol determinar l’estat de la residència.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article