Els edificis polivalents annexos a cinc hospitals catalans permetran guanyar gairebé 500 llits de crítics

El cost total de les ampliacions és de 85 milions d'euros i la previsió és que estiguin enllestides a començaments d'any


Els edificis polivalents que s'estan construint al costat de cinc hospitals catalans permetran al sistema de salut guanyar 490 llits de crítics. El cost total dels edificis és de 85 milions d'euros i les constructores preveuen acabar les obres entre desembre d'aquest any i gener del 2021.

Els edificis seran polivalents, ja que l'objectiu és que en situació de pandèmia o rebrot permetin, si cal, aïllar els malalts Covid-19 i alhora en cas que sigui necessari serveixin com a suport assistencial per altres usos com ara hospitalització de dia, urgències o UCI. El sistema constructiu dels edificis serà bàsicament un sistema modular o preindustrialitzat i per tant es preveu que la durada dels edificis sigui d'uns 30 anys.

“Els edificis serviran per ampliar la capacitat hospitalària sobretot de llits de crítics", ha explicat la consellera de Salut en funcions, Alba Vergés.

A l'inici de la pandèmia el sistema de salut tenia uns 600 llits de crítics i actualment disposa de 900, ja que en els darrers mesos se n'han sumat 300. Així, la previsió és que al gener se'n sumin 490 més, arribant a un total de prop de 1.400 llits de crítics.

Dels 900 llits que hi ha actualment, n'hi ha uns 650 d'ocupats, dels quals uns 150 per pacients Covid i la resta per pacients amb altres afectacions. Amb tot, la vocació és que els nous mòduls no siguin de forma estable llits crítics.

“En un primer moment serviran per donar resposta ràpida a les situacions de pandèmia però els edificis estan ideats per atendre necessitats de futur mes enllà de la covid”, ha remarcat Vergés.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article