Barcelona busca reactivar el comerç als barris amb aportacions de joves talents

Estudiants de disseny, moda, arts visuals, arquitectura o audiovisual elaboraran propostes amb el teixit comercial


Barcelona busca reactivar el comerç als barris amb aportacions de joves talents. En una iniciativa per donar una empenta als negocis, afectats per la pandèmia, l'Ajuntament uneix escoles de disseny i eixos comercials per dinamitzar el comerç de proximitat a la ciutat. Es tracta del programa 'Dissenyem comerç', que vol comptar amb el talent d'estudiants de disseny, moda, arts visuals, arquitectura o audiovisual de les diferents escoles de disseny i indústries creatives de Barcelona per rellançar l'economia local de la mà dels comerços. L'objectiu és que els estudiants elaborin propostes a partir d'una mirada "transversal i transformadora" que inclogui temes de comunicació, serveis, esdeveniments, o senyalització.

Segons el consistori, el projecte també busca "motivar" estudiants de disseny i comerços de la ciutat per a la visibilització "tant dels valors del comerç de proximitat com del disseny, en ambdues direccions", incloent en el procés de disseny als diferents agents.

El primer equip de treball, que servirà de grup focus, està format per l'eix comercial Sants-Les Corts i Elisava, l'Escola Universitària de Disseny i Enginyeria de Barcelona. Aquesta setmana els estudiants han començat les primeres visites i entrevistes a comerços i consumidors per conèixer la situació actual i idear estratègies que reactivin i potenciïn el comerç dels barris.

Reptes urbans

A banda de la reactivació del comerç, l'Ajuntament també busca idees per fer front als reptes urbans que ha posat de manifest la covid-19. Per això, impulsa uns nous premis de recerca científica amb una dotació total d'1,2 milions d'euros destinats a persones de fins a 40 anys.

El període de presentació de projectes s'obrirà el pròxim 7 d'octubre i durarà un mes. S'han d’emmarcar en temàtiques com ara l'espai públic, la mobilitat, l'envelliment de "qualitat", la infància, l'alimentació sostenible, l'habitatge o la tecnologia per millorar els serveis públics.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.

Lou Barcelona
1.

Em sembla una bona iniciativa, però detesto que tanqueu les oportunitats a persones més grans de 40 anys, com si no aportesim experiència, coneixements, actitud, caracter, humiltat i moltes ganes d'innovar i treballar. Gràcies #AjuntamentdeBarcelona per la vostra exclusiva iniciativa social. Bravo Bravo #Colau!

  • 0
  • 0

Comenta aquest article