La Intersindical-CSC denuncia Educació per la manca d’un “pla de prevenció contra la Covid-19” en les oposicions

Els delegats sindicals han fet arribar la denúncia a Inspecció de Treball després de constatar “mancances i incompliments” 


La Intersindical-CSC ha denunciat aquest dimecres al Departament d’Educació davant la Inspecció de Treball per la manca d’un “pla de prevenció contra la Covid-19” en les oposicions dels docents. “Vam sol·licitar el juliol passat en la mesa sectorial que Educació elaborés un pla de prevenció per a les oposicions docents per tal de protegir els drets i la salut de tribunals i aspirants, i no s’ha fet”, es queixen.

“No entenem que el Departament no hagi presentat, ni que fos a última hora, veient la situació del moment, un pla de prevenció complet, adequat i adaptable als diferents centres educatius on es realitzen les proves de selecció”, continuen. De fet, alerten que només es van publicar “unes instruccions sense haver estat presentades i debatudes”, “saltant-se la normativa i sense haver estat aprovades ni pel Departament de Salut ni pel PROCICAT”.

A la Intersindical-CSC consideren que durant la pandèmia Educació ha ignorat totes les demandes dels treballadors i que no és acceptable que Educació “gaudeixi d’impunitat per actuar de manera imprudent i jugant amb la salut de les persones participants del procés selectiu”. Així, recorden al sindicat que el 3 de setembre van sol·licitar a la conselleria, si no era capaç d’elaborar un pla de prevenció, que endarrerís el procés d’oposició fins que hi hagués un pla avalat per Salut. Això, pèro, no s’ha produït i, per això, al sindicat han denunciat la conselleria.

Un procés de selecció “en plena pandèmia”

Alerten al sindicat que es va iniciar el procés selectiu “en plena pandèmia sense haver-hi un pla de prevenció i sense haver obtingut el vist-i-plau de Salut”, i denuncien que es va deixar la decisió de prendre les mesures oportunides “en mans de les comissions de selecció”, un fet que, consideren, “dona lloc a l’arbitrarietat i a greuges comparatius entre aspirants, trencant el principi d’igualtat”.

També es queixen que no hi ha “cap d’instrucció o informació oficial en la qual s’especifiqui com procedir o els terminis màxims per poder realitzar les proves en cas d’haver d’estar confinat durant el procés” i avisen que “no està prevista cap solució en cas d’haver de confinar els tribunals o d’haver de tancar els centres docents on es realitzen les proves per brots”.

Mancances en la neteja dels espais

“També reflectim, en la denúncia, les mancances en la neteja i desinfecció i en la provisió de màscares adequades”, denuncien a la Intersindical-CSC, que explica que amb tota la informació analitzada i recollida el Departament d’Educació “incompleix diversos articles de la Llei 31/1995, de 8 de novembre, de Prevenció de Riscos Laborals”.

“No demanem cap mesura cautelar relacionada amb la suspensió o l’ajornament del procés, perquè aturar-lo a meitat perjudicaria els opositors, però sí que hem de denunciar que aquesta mancança posa en risc els treballadors dels tribunals, del personal PAS que faciliten aquestes proves i crea possibles greuges en els aspirants”, argumenten.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article