Primera demanda contra el fons voltor Azora per les “clàusules abusives” dels contractes de lloguer

El Sindicat de Llogaters i el Col·lectiu Ronda confien establir un precedent que beneficiï “milers de famílies”


El Sindicat de Llogaters i el Col·lectiu Ronda han presentat la primera demanda contra el fons d'inversió Azora –el tercer propietari de pisos de lloguer a l'Estat– per deu “clàusules abusives” en un contracte de lloguer. 

“El pas que fem avui marcarà un precedent i se'n podran beneficiar milers de famílies a l'Estat”, ha assegurat la portaveu del sindicat, Marta Ill. Aquestes clàusules abusives apareixen de forma sistemàtica en centenars de contractes, que els llogaters es veuen obligats a firmar sense cap possibilitat de negociació, ha explicat l'advocada del Col·lectiu Ronda que porta el cas, Montse Serrano. La demanda s'ha presentat per la via civil contra Lazora, una de les filials del fons propietari de 13.000 pisos a Espanya.

La demandant és Sílvia Torres, una veïna de Granollers que fa quatre anys que viu en un pis, inicialment propietat de Sòlvia. Quan se li va acabar el contracte el desembre de l'any passat va rebre un burofax d'Azora imposant-li les condicions del nou contracte, amb una pujada de preu inclosa, passant de 385 euros a 897 euros al mes, segons ha explicat ella mateixa.

A més al contracte hi consten deu clàusules abusives, segons les quals, per exemple, Torres no pot reclamar en cas que hi hagi un problema amb els subministraments del pis. A més, el document preveu que el preu del pis s'incrementarà al cap de tres anys al contracte, sense “cap raó de ser”, sinó per “eludir la llei que prohibeix les actualitzacions per sobre de l'IPC”, ha explicat Serrano, que ha qualificat aquesta pràctica de “frau de llei”.

“Prenc la decisió i faig el pas de demandar però no només per mi sinó per tots els veïns i veïnes que estem en aquesta lluita, perquè no pot ser que aquests fons voltors, propietaris de 13.000 habitatges, siguin els amos del patiment de tantes famílies”, ha subratllat Torres després d'interposar la demanda.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article