Crida a l’ensenyament públic a un primer dia de vaga aquest divendres sense el suport dels sindicats majoritaris

El CSIF se suma a la convocatòria promoguda per CGT i ASPEC-SPS


Aquest divendres tindrà lloc la primera de les dues jornades de vaga a l'ensenyament públic convocades per CGT Ensenyament i el Sindicat de Professors de Secundària (ASPEC-SPS). La segona serà el 15 d'octubre. Finalment, el sindicat CSIF s'ha sumat a la convocatòria però no ho han fet els sindicats majoritaris, motiu pel qual la previsió inicial no és d'un seguiment massiu de la convocatòria. Els convocant acusen el Departament d'Educació de "manca de planificació" i reclamen reduir les ràtios fins a 10-15 alumnes a primària i un màxim de 20 a secundària, incrementar plantilles, dotar les escoles de personal sanitari, proveir del material de protecció necessari i substituir el personal vulnerable. 

Els dos sindicats convocant criden a la vaga a tot el personal de l'ensenyament públic, també a les llars infantils municipals. Consideren que fer aquesta aturada és un acte de responsabilitat davant les condicions en què ha començat el curs. En aquest sentit, han convocat una concentració davant dels serveis territorials d'arreu del territori, que a Barcelona es farà a la plaça Sant Jaume.

Entre les seves peticions, també hi ha la d'exigir tancar els grups al primer contagi, amb proves a tot el grup i docents, i tancar un centre al tercer contagi, amb proves a tot el centre, a més d'un protocol de sancions si hi ha conductes que atempten contra la salut. En línies generals, lamenten que no hi ha unes directrius clares sobre què han de fer els professionals i els centres.

D'altra banda, demanen un permís retribuït no recuperable per a treballadors amb menors al seu càrrec en situació d'espera de resultat de PCR, aïllament o quarantena.

El sindicats majoritaris discrepen del moment

La possibilitat de fer vaga planeja des l'estiu i així es va parlar entre els diferents sindicats de l'ensenyament però finalment la majoria va optar per no tirar endavant aquesta mesura. En aquest sentit, el portaveu d'USTEC-STES, Xavier Díez, assegurava a l'ACN que tenen "tota la simpatia" amb el moviment convocant però discrepaven que ara fos el moment de convocar una vaga. "Cal veure com evolucionen les coses", apuntava.

En un sentit similar, el portaveu de la Federació d'Ensenyament de CCOO, Manel Pulido, afegia que ara per ara "no és el mitjà" per aconseguir els objectius que reclamen. Cap dels dos sindicats descarten la convocatòria més endavant però Pulido assegurava que havia de ser l'"últim recurs".

CSIF s’hi suma

Qui finalment sí s'ha adherit a la convocatòria és el sindicat CSIF, que ha defensat que des de l'inici ha vist la vaga com una de les "mesures de pressió per forçar el Govern a adoptar una sèrie de mesures irrenunciables". Entre aquestes, i a banda de les que han fet els convocants, ha reclamat tests massius periòdics per a tota la comunitat educativa, teletreball per a tot el personal de risc o que convisqui amb persones de risc i incorporar els majors de 55 anys en aquest col·lectiu.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article