El Govern crida a “sacrificar l'activitat social” per reduir contagis i aprovarà noves mesures en els pròxims dies

L'executiu demana “complicitat” a la població per fer front a unes setmanes “complicades”


El Govern preveu aprovar aquesta setmana noves mesures per “baixar el ritme” de l'activitat social amb l'objectiu de frenar el ritme de contagis de la Covid-19. La consellera de Salut en funcions, Alba Vergés, assegura que el moment és “complicat” i cal “reduir els riscos a tots els nivells”. En aquest sentit, les noves mesures aniran orientades a “sacrificar l'activitat social”.

Cal, diu Vergés, evitar dinars i reunions de feina presencials, trobades després de les escoles, sopars amb amics o escapades de cap de setmana, a més de recuperar el teletreball o les classes virtuals a les universitats. La titula de Salut demana la “complicitat” de la població perquè aporti el seu gra de sorra davant les noves restriccions.

Tot i que seria “precipitat” que el Procicat pugui aprovar les noves mesures aquest mateix dimarts, sí que està previst que es puguin anunciar abans del pròxim cap de setmana perquè la ciutadania tingui temps de prendre consciència de quines seran les noves restriccions que s'aplicaran a partir d'ara.

En aquest sentit, el Govern treballa ja internament per determinar quines son les millors mesures per reaccionar davant l'escalada de l'epidèmia. “No hi ha moltíssimes mesures més a aplicar i tothom ja saps com haurem d'actuar per reduir la interacció social”, ha dit Vergés quan se li ha preguntat pel detall.

Es preveu, per tant, que siguin mesures ja conegudes i aplicades en anteriors fases de la pandèmia. El Govern creu que és moment “d'anticipar-se” al virus per poder combatre la seva expansió durant la tardor. “Fer aquest esforç ara és absolutament necessari”, insisteix el vicepresident del Govern en funcions de president, Pere Aragonès.

Segons el vicepresident el que es busca ara és un efecte semblant al que es va aconseguir amb les restriccions durant l'estiu i que ha permès fer una “valoració positiva del retorn a l'escola”. “O multipliquem les actuacions contra la Covid-19, o la Covid-19 es multiplica. Seran mesures que afectaran a al vida quotidiana”, ha avisat Aragonès.

Més enllà d'aplicar restriccions, Vergés i Aragonès han demanat col·laboració ciutadana per fer front a l'actual moment de complexitat davant la pandèmia. “L'esforç no serà suficient si no som un equip de 7,5 milions de persones”, ha apuntat la consellera de Salut, que alerta del “brutal” impacte de la pandèmia en l'atenció primària.

“És moment de demanar un pas més en el compromís de la ciutadania”, afegeix Aragonès, que demana “estalviar” trobades que trenquin els grups bombolla de les escoles i “extremar le”s precaucions” en les trobades entre familiars i amics amb un alt nivell de confiança per evitar caure en el relaxament. Sabem que no és fàcil renunciar a les trobades amb els entorns de més confiança, però precisament perquè són les persones que més estimes, és amb qui més precaució s’ha de tenir. L’àmbit familiar o d’amistats és on ens relaxem perquè creem un espai de confiança, que amb el virus és un espai de falsa seguretat”, assegura el vicepresident.

El Procicat aprova restriccions a 15 municipis del Vallès Occidental

A banda de les mesures que s’anunciaran aquesta setmana, el Procicat ha aprovat aquest dilluns mesures especials per aplicar a 15 municipis del Vallès Occidental amb l'objectiu de reduir els contagis de la Covid-19. Aquest organisme, format pels departaments d'Interior i Salut, demana a la ciutadania d'aquests municipis que es quedin a casa tant com pugui, que redueixi al màxim l'activitat social i limiti els contactes. També es redueix al 50% l'aforament a bars i restaurants i els actes religiosos. Aquests mesures afectes a Sabadell, Terrassa, Badia del Vallès, Barberà del Vallès, Castellar del Vallès, Castellbisbal, Cerdanyola del Vallès, Matadepera, Polinyà, Ripollet, Rubí, Sant Cugat del Vallès, Sant Quirze del Vallès, Sentmenat i Viladecavalls.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article