Barcelona tindrà dos nous quioscos gestionats per persones amb discapacitat

La cooperativa Diverscoop preveu obrir-ne deu més l'any que ve


La cooperativa Diverscoop obrirà els pròxims mesos dos nous quioscos a Barcelona, gestionats per persones amb discapacitat. S'ubicaran als districtes de l'Eixample i Sant Martí, als carrers Aribau amb Còrsega i Guipúscoa amb Espronceda. 

La cooperativa, integrada per 11 persones amb diversitat funcional, ha rebut una subvenció de la Generalitat, de 60.000 euros, per aquest projecte de creació d'autoocupació per a les persones amb discapacitat. Diverscoop ja gestiona tres quioscos i preveu obrir-ne deu més l'any que ve. L'objectiu d'aquesta iniciativa pionera és el de “generar oportunitats d'inclusió laboral de les persones amb discapacitat a través d'un projecte d'emprenedoria col·lectiva”.

Els quioscos en desús que reobrirà Diversoop a l'Eixample i Sant Martí estan en “molt bon estat” i permetran que la cooperativa segueixi creixement. De fet, estan estudiant la incorporació de nous cooperativistes per afrontar el creixement i la gestió de fins a deu quioscos durant l'any 2021.

El regidor i president de l'Institut Municipal de Persones amb Discapacitat, Joan Ramon Riera, ha destacat que el projecte suposa un “impuls per a un dels col·lectius que pateix amb més impacte la situació econòmica i laboral provocada per la pandèmia”.

Els tres primers quioscos oberts per Diverscoop han tingut “una bona acollida”. Estan situats a la Plaça Ramon Albó, a l'Avinguda Paral·lel i al Passeig Colom i s'han consolidat tot i la situació sanitària i el confinament, quan han prestat “un servei essencial a la ciutadania i s'han convertit en un punt de referència veïnal”. Només el quiosc del Passeig Colom ha patit per la caiguda de l'activitat turística però la cooperativa tanca els primers balanços comercials “en positiu”.

En aquest període, Diverscoop ha enfortit la seva estructura interna amb el suport directiu i empresarial de sèniors voluntaris de l'Ajuntament de Barcelona i de l'Institut Municipal de Persones amb Discapacitat. La cooperativa ha organitzat el seu règim de govern, ha format els seus socis, ha orientat les seves línies tradicionals de negoci i n'ha explorat de noves, especialment, en l'àmbit de la micrologística.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article