La Taula llença 35 propostes als partits per les eleccions

Un recull de les aportacions de les entitats sòcies


Més i millors polítiques socials (pdf)

La Taula del Tercer Sector Social de Catalunya ha publicat "Més i millors polítiques socials". Es tracta d'un document que recull 35 propostes pels partits polítics que es presentaran a les properes eleccions autonòmiques. El document també realitza una valoració de la legislatura actual i està dividt en tres àmbits: polítiques socials, reconeixement del Tercer Sector Social i suport a entitats.

En l'àmbit de les polítiques socials, destaquen la reducció la pobresa a un 10%, garantir el dret a l’habitatge a tota persona que no vulgui viure al carrer, impulsar polítiques educatives innovadores per als adolescents entre 16 i 18 anys o complementar des del Govern català les pensions no retributives per tal que assoleixin l’Índex de Renda de Suficiència de Catalunya.

En l'eix de reconeixement del sector, la Taula proposa, l’aprovació d’un nou Pla de Suport al Tercer Sector Social, impulsar el nostre ingrés en òrgans com el Consell de Treball Econòmic i Social, afavorir la introducció de clàusules socials en la contractació pública, comparar les ofertes amb l’IVA inclòs en els concursos públics, seguir reclamant el traspàs autonòmic dels fons del 0,7% de l’IRPF o crear un Comissionat per al Tercer Sector.

La valoració de la legislació té punts positius, com l'increment de la despesa pública i l'aprovació de lleis de drets socials o les mesures per lluitar contra la crisi econòmica. Pel que fa a les negatives, l’inadequat desplegament de les lleis socials, la manca d’ambició de les polítiques contra la pobresa o la discriminació que pateixen les entitats als concursos públics a causa de l’IVA.

Distribució i debat final

Fins a 4000 entitats social rebran la proposta i tots els partits polítics el reben quan realitzen una reunió amb la Taula. El proper 15 de juliol es donarà punt i final a la propostra amb un debat obert entre representants de la taula i els partits a l’Auditori ONCE.

Podeu trobar més informació a: Taula Tercer Sector.
Podeu obtenir la proposta al document adjunta: "Més i millors polítiques socials"

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article