L'Hospital Sant Joan de Déu estudiarà a la Masia del Barça la capacitat de transmissió de la Covid-19 en adolescents

La recerca es fa amb la participació de 185 jugadors de les categories base i 45 adults que conviuen amb ells


L'Hospital Sant Joan de Déu i el FCBarcelona han posat en marxa un nou estudi per analitzar la capacitat de transmissió de la Covid-19 en adolescents i joves.

L'estudi es fa a la Masia del Barça i hi participen 185 jugadors de les categories base del club i 45 adults que conviuen amb ells. Se'ls fan proves PCR periòdiques per conèixer si s'han infectat i, avaluant els seus contactes, s'analitza la transmissió de joves a joves i de joves a adults. El treball de recerca complementa el que la plataforma Kids Corona de l'Hospital Sant Joan de Déu va fer durant l'estiu als casals. L'estudi va mostrar que els participants en aquestes activitats no van ser grans transmissors de la malaltia.

L'estudi de la Kids Corona, la plataforma d'investigació sobre la Covid-19 de l'Hospital Sant Joan de Déu, es farà a la Masia del Barça fins al desembre. L'objectiu és detectar “com més aviat millor” els casos positius i evitar-ne la transmissió. Si aquesta es produeix, el l’estudi també analitza com transmeten el coronavius els adolescents o joves.

Els jugadors i jugadores que hi participen, 185, formen part de les categories bases del club de futbol, basquet i handbol. També participen en l'estudi 45 adults que conviuen amb ells diàriament, com són entrenadors, professors o fisioterapeutes, entre d'altres. Cada participant es fa un PCR en saliva a la setmana, una prova PCR nasolfaríngea cada 15 dies i test serològics de forma periòdica. Des que es va iniciar la recerca, fa unes setmanes, només s'ha detectat un cas positiu, en un jugador.

L'estudi a la Masia del Barça complementa i amplia la recerca a adolescents i joves després que durant l'estiu es va fer en 22 casals de l'àrea de Barcelona, per conèixer la capacitat de transmissió d'infants, principalment menors de 12 anys. L'estudi als casals va mostrar que els participants en aquestes activitats d'estiu no van ser grans transmissors de la malaltia i que el cribratge proactiu en àrees d'alta incidència pot ser molt efectiu. L'equip va recollir mostres de 1.905 infants i monitors i va estudiar altres grups de convivència d'altres casals on un dels nens o el monitor havien estat diagnosticats de Covid.

Durant les cinc setmanes que va durar la recerca, es van identificar 39 casos índex o de nova aparició. 30 eren infants que havien tingut contacte amb 253 nens i nenes durant el casal. Només 12 van resultar contagiats. Dels casos índex pediàtrics detectats, 22 no van transmetre cap infecció als casals, 5 ho van transmetre a un contacte, 2 a dos contactes i 1 a tres contactes.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article