Barcelona obre 50 places per a persones amb discapacitat per revisar l’accessibilitat dels espais de joc infantil

Els treballadors col·laboraran en l’elaboració d’un mapa i d’una base de dades de l’estat de l’accessibilitat en parcs i zones verdes


L’Ajuntament de Barcelona, a través de l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat (IMPD), ha obert la convocatòria per a la contractació de 50 places per a persones amb discapacitat i trastorn de salut mental per col·laborar en la revisió de l’accessibilitat de les àrees de joc infantil de la ciutat de Barcelona. Les places ofertes són de tècnic auxiliar i d'ajudant i les contractacions seran efectives a partir del mes de novembre.

L’objectiu de les persones contractades al Pla d’Ocupació 2020, anomenat Pla Diversem, és col·laborar en l’elaboració d’un mapa i d’una base de dades de l’estat de l’accessibilitat dels espais de joc infantil, que inclou parcs i zones verdes, àrees de joc infantil i places i superilles, entre altres. En aquests espais que recull el Pla de Joc Municipal, s’analitzarà la cadena d’accessibilitat de l’entorn i l’accessibilitat de l’espai i els elements del joc. Aquesta tasca es realitzarà en col·laboració amb l’Institut Municipal de Parcs i Jardins i l’Institut d’Infància i Adolescència de Barcelona.

El Regidor i President de l’IMPD, Joan Ramon Riera, ha destacat la importància del Pla Diversem en el context de crisi actual en el qual ens trobem. “El Pacte per Barcelona va sorgir des de l’Ajuntament com a eina per aprofitar el potencial de la ciutat i generar un nou impuls per superar la crisi generada per la Covid-19”. “D’aquest pacte va sorgir un Pla de Xoc de la ciutat de Barcelona, essent un dels seus eixos la promoció de l’ocupació, i és en aquest context on era necessari incloure al col·lectiu de persones amb discapacitat, un dels més afectats laboralment per la situació sanitària”, ha remarcat.

Les dades recollides s’incorporaran al Pla de Joc de l’espai públic de la ciutat de Barcelona i formaran part de la diagnosi del Pla d’Accessibilitat Universal de Barcelona, el qual promou l’autonomia personal de les persones amb discapacitat, la seva vida independent i el ple exercici dels seus drets. Al mateix temps, la tasca de recollida d’informació i d’anàlisi de l’accessibilitat fomentarà la inclusió laboral de les persones amb discapacitat.

El perfil de la feina

Les persones interessades a participar en la convocatòria han de disposar del reconeixement de grau de discapacitat igual o superior al 33%, d’incapacitació permanent o bé de reconeixement mèdic d’un trastorn de salut mental. També s’han de trobar en situació d’atur i estar inscrites al Servei d’Ocupació de Catalunya, no estar cotitzant a cap dels règims de la Seguretat Social i acceptar l’assistència a formació i tutories proposades per l’IMPD durant el període de contractació. De la mateixa manera, han de disposar de la titulació o formació requerida segons la categoria professional a la qual es presentin.

La contractació contempla un període de formació transversal per a la millora de l’ocupabilitat de les persones contractades. També es programaran tutories individuals de seguiment i assessorament, a càrrec de l’Equip d’Assessorament Laboral de l’IMPD, per donar eines de recerca de feina i millorar les possibilitats d’inserció dels treballadors i treballadores contractades un cop finalitzin la seva participació en el programa.

Les sol·licituds es poden presentar fins al 30 d’octubre omplint la sol·licitud de participació que es troba a l’Oficina Virtual de Tràmits de l’Ajuntament de Barcelona, a través de les bases de la convocatòria dins el Pla Diversem.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article