Creixen les llistes d'espera als centres socioeducatius per l'empitjorament de la crisi

La Fundació Pere Tarrés alerta d'un increment de la demanda als serveis de Poblenou i Poble-sec


La Fundació Pere Tarrés ha detectat un augment de la demanda dels serveis dels centres socioeducatius per l'empitjorament de les situacions familiars per la crisi de la Covid-19.

La Fundació ha registrat un “allau” de sol·licituds i això ha fet augmentar les llistes d'espera. En concret, al centre que té al Poble-Sec, 108 infants i adolescents han quedat fora, mentre que al del Poblenou en són 69. El 2019 la llista d'espera dels dos centres era de 101 persones i ara en són 177, un increment del 75%. Per centres, la demanda ha pujat un 163% al Poble-sec i un 15% al Poblenou.

El centre de Poble Sec oferta línies d’infantil, primària i secundària i, enguany, dona servei a 75 famílies. Per la seva part, el de Poblenou compta amb un espai familiar adreçat a mares i nadons, a més de les línies d’infantil, primària i secundària que, per aquest curs, compta amb 92 famílies beneficiàries.

Davant d'aquesta situació, l'organització ha destacat que la crisi de la Covid-19 ha suposat per a les famílies vulnerables “viure en condicions encara més precàries”, amb pèrdua o precarització de la feina, davallada de recursos per cobrir necessitats d'higiene i alimentació i manca de recursos materials, informàtics o de connectivitat. Això ha generat problemes de convivència familiar arran del confinament i les xarxes de suport familiar s'han vist reduïdes.

Els professionals dels dos centres han mantingut el contacte amb les famílies i això els ha permès detectar situacions d'emergència, per exemple de violència intrafamiliar. D'altra banda, ha posat en marxa kits de material escolar per a famílies vulnerables que hagin de fer quarantena o aïllar-se a casa. Aquest tenen material divers de papereria.

Durant el mesos de confinament, més d’una seixantena de donants, entre empreses i particulars, es van mobilitzar per donar suport econòmic o en espècies, en el marc de la campanya solidària ‘Ajuda’ls a créixer’. Això es va traduir en més de 800 equips informàtics i 450 targetes de connectivitat, a més de material de protecció sanitària, com 2.000 mascaretes, 1.800 guants i 250 gels higienitzants. Apart de les cessions de material en espècies, es van recaptar també 48.460€.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article