ECAS contra el pla anti-dèficit del Govern espanyol

Les entitats d'acció social també reaccionen a les mesures


Les Entitats Catalanes d'Acció Social (ECAS) també s'han posicionat en contra de les mesures que el Govern espanyol a proposat per reduir el dèficit públic i contribuir a la recuperació de l'economia espanyola. Segons ECAS, el Govern espanyol pretén tranquil·litzar els mercats a costa de fer pagar la crisi als treballadors i ciutadans amb menys recursos i les mesures anunciades agreujarien la situació de risc per a moltes persones.

ECAS, que agrupa 80 organitzacions, considera inadmissible el pla presentat pel President del Govern espanyol i demana l'increment de la despesa social. Com altres organitzacions, lamenta les mesures regressives com les que afecten la Llei de Dependència i la congelació de pensions.

ECAS recull la dificultat que tenen les entitats socials per sobreviure a la crisi i segui realitzant la seva tasca prosocial. És per això que denuncia els efectes d’una crisi econòmica que, malgrat estar provocada pels mercats financers i per un model socioeconòmic injust i insostenible, està afectant de manera molt especial a les classes baixes i els col·lectius més vulnerables. La organització rebutja les mesures anunciades i afirma que lluny de posar fi a les problemàtiques, les agreujarà.

Per altra banda, reafirma que les entitats treballen per el reconeixement del dret de tots a ser ciutadans i és per això que reclamen que la prevenció sigui un eix estratègic de les accions del govern per evitar situacions irreversibles vers la marginació l'exclusió social. ECAS demana que el percentatge del PIB que s'inverteix en mesures socials es situï a la mitja europea, un 27%, i que s'allunyi de la mitjana espanyola actual, el 20% del PIB.

Podeu llegir l'article sencer a ECAS contra el pla anti-dèficit del Govern espanyol.


Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article