Presentació pública del grup Dincat

Representa 310 entitats i 30.400 persones


Avui dijous, Dincat (Discapacitat Intel·lectual Catalunya), es presenta en públic. Dincat és fruit de la voluntat d’acord entre l'AAPPS-Federació catalana pro persones amb discapacitat intel·lectual, la Coordinadora de Tallers per a Persones amb Discapacitat Psíquica de Catalunya i l'Associació empresarial APPS. L'objectiu del grup és representar millor les voluntats i oferir una millor atenció al col·lectiu de persones en situació de discapacitat i les del seu entorn.

El Grup ja ha començat a treballar, tot i que, la integració, a efectes jurídics, serà definitiva l’1 de juliol. Paral·lelament, s’ha constituït una Federació d’associacions de mares i pares d’alumnes amb discapacitat intel·lectual, que també formarà part de Dincat, representant els interessos d’aquests alumnes i de les seves famílies, tant si estudien a escoles d’educació especial, com si ho fan a l’escola ordinària.

El presentador de l’acte serà el periodista i escriptor Màrius Serra. La trobada al CaixaForum servirà per explicar els objectius i compromisos del Grup, amb les persones amb discapacitat intel·lectual i les seves famílies i amb les associacions a les quals aplega (entitats socials sense ànim de lucre) que representen i ofereixen serveis a les persones amb discapacitat intel·lectual en àmbits com l’habitatge, l’atenció diürna, el treball, l’educació, l’atenció precoç, la tutela, el lleure i l’associacionisme. A més del president José Montilla, hi assistiran nombrosos representants de l’àmbit polític i social, que han volgut acompanyar el món de la discapacitat intel·lectual en aquest dia tan assenyalat.

Podeu consultar més informació a la pàgina web de DINCAT.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article