Els alumnes d'educació especial en quarantena podran continuar anant als centres si compleixen una sèrie de requisits

Els estudiants hauran de tenir PCR negativa, no presentar símptomes i existir l'acord entre famílies i professionals


Els alumnes d'educació especial en quarantena per un positiu en el seu grup estable podran mantenir l'assistència al centre si compleixen uns requisits. Així ho contempla el protocol específic que el Departament d'Educació ha elaborat per aquesta tipologia de centres. 

El document introdueix el concepte de “quarantena supervisada”, destinada a aquells casos en que l'alumne rep al centre una atenció especial de la qual no es pot disposar a casa. A més, l’alumne ha de donar negatiu en una prova PCR i no tenir símptomes, hi ha d'haver l'acord entre famílies i professionals –que hauran de signar un document –, cal arribar al centre en transport privat i el centre disposa dels espais per garantir que no hi ha contacte amb altres grups.

Abans d'iniciar una quarantena supervisada, la direcció del centre haurà d'informar la inspecció educativa i els serveis territorials. I en el cas de centres concertats i de corporacions locals o diputacions és necessari el vistiplau de la titularitat abans d'iniciar aquesta quarantena supervisada.

El document recull que a l'hora de portar a terme aquesta quarantena “compartida” entre el centre i el domicili cal extremar les mesures de protecció en tots els contextos, s'ha d'evitar el contacte amb la resta de persones del centres i s'ha de fer un seguiment estret dels infants o joves per detectar l'aparició de qualsevol símptoma.

A més, s'hauran de mantenir els grups amb un màxim de vuit alumnes i els professionals que en formin part no podran tenir contacte amb cap altre grup. Aquests hauran de fer ús de mascaretes FPP2 i mantenir la distància de seguretat en el cas d'infants que no poden dur mascareta. En el cas dels especialistes, que sí que en tenen, hauran d'extremar les mesures de seguretat, entre les que s'inclouen l'ús de mascaretes FPP2, pantalla facial i bata d'un sol ús. En tot cas, caldrà limitar les actuacions d'aquests especialistes mentre duri la quarantena.

Aquest grup en quarantena supervisada haurà de passar la major part del temps a l'aire lliure o en la seva aula, intensificant les taques de ventilació i neteja. No es podran fer ús del transport comunitari ni compartir espais comuns.

Així mateix, aquests contactes rebran un seguiment telefònic i tant famílies com centres hauran de comprovar diàriament la no aparició de símptomes.

D’altra banda, tant famílies com professionals hauran de signar un document indicant que han estat informats d'aquestes condicions i garantint el seu complint, o no en cas de no estar-hi d'acord.

Pel que fa a la resta de mesures, el protocol recull les que són d'aplicació a l'escola ordinària pel que fa a l'organització i gestió dels casos de covid.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article