Infermeres de Catalunya valora convocar una vaga indefinida al sector públic si Salut no atén les seves demandes

El sindicat demana un augment del sou base del 6% i recuperar les plantilles prèvies a les retallades


Infermeres de Catalunya valora convocar a una vaga indefinida de tots els professionals de la salut pública si l'administració no atén les seves demandes. El sindicat ha enviat una carta a la consellera de Salut, Alba Vergés, i la directora general de professionals de la salut, Montserrat Gea, amb les reivindicacions laborals, professionals i socials per millorar les condicions del col·lectiu.

En concret, des del sindicat reclamen un augment del sou base a partir de l'1 de gener en un percentatge no inferior al 6%, un complement d'exclusivitat per la imposició de torns lliscants i una compensació econòmica per la prolongació de la jornada. Així mateix, han demanat recuperar les reduccions de la massa salarial de 2010 i 2012, així com les plantilles.

En l'àmbit social, el sindicat vol revisar el reglament del règim intern, contingents d'infermeres en atenció primària de no més de 1.300 pacients, l'adequació de les ràtios d'infermeres per pacient en hospitalària i el respecte als dos terços de jornada assistencial.

Així mateix, han demanat disposar de cotxe d'empresa per als domicilis urgents, un temps de visita variable d'entre deu i trenta minuts per adequar-lo a les intervencions a realitzar i complements “més dignes” per als directors i adjunts de les àrees bàsiques de salut. També han proposat recuperar ajuts socials dels professionals del SEM.

Pel que fa a les peticions professionals, han demanat estipular les ràtios mínimes de pacients per cada auxiliar en centres sociosanitaris i residencials. En aquests, també han reclamat l'obligatorietat de disposar d'una infermera 365 dies les 24 hores del dia i una cobertura obligatòria de la infermera a les residències.

“Les infermeres i els professionals de la salut a Catalunya ja ens hem cansat! En una pandèmia, en la qual molta de la responsabilitat de l'atenció a les persones recau sobre el nostre col·lectiu l'administració no ha tingut cap mena de reconeixement, més enllà de paraules buides i sense valor. Una pagueta de gratificació que ha deixat clar quins són els professionals que més importen a l'administració, que ha estratificat la paga segons la categoria professional”, han lamentat en la carta.

El sindicat ha denunciat unes condicions de treball “pèssimes” i ha assegurat que l'únic objectiu de les seves reivindicacions és desenvolupar la seva feina amb millors condicions laborals, econòmiques, professionals i socials per poder treballar de forma “òptima” i prestar les cures i assistència que els ciutadans es mereixen.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article