69 persones sense llar han mort durant l'últim any a Barcelona, segons la Fundació Arrels

Diverses entitats s'uneixen aquest dimecres en un acte “per no deixar ningú sense record”


69 persones que vivien o havien viscut al carrer a Barcelona han mort en els darrers dotze mesos, segons dades de la Fundació Arrels. Aquesta xifra implica que durant l’últim any, ha mort una persona sense llar cada cinc dies. D'aquests, 18 han mort directament al carrer mentre que 32 ho han fet en un hospital o centre sociosanitari.

Segons Arrels, de mitjana, aquestes persones tenien 56 anys, el que suposa que han viscut 26 anys menys de mitja que la resta de barcelonins. Entre les persones que han perdut la vida hi ha la Dolores, de 89 anys, i l'Imad, de 22, en aquest últim cas assassinat el 16 d'abril mentre passava la nit al ras.

Per oferir un record en memòria d’aquestes persones que van fer del carrer la seva casa, una dotzena d'entitats i recursos d'atenció a persones sense llar s'uniran dimecres a la plaça Óscar Romero de Barcelona, a tocar de l'hospital de campanya de la parròquia de Santa Anna, “per no deixar ningú sense record”.

L'acte l'impulsen l'Hospital de Campanya Santa Anna i Arrels Fundació i comptarà amb una instal·lació artística creada per Domestic Data Streamers que permetrà a la ciutadania passejar entre els noms de les víctimes perquè no caiguin en l'oblit.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article