Salut fa una crida per contractar sanitaris de diferents especialitats davant de l'augment de casos de Covid-19

Metges de Catalunya rebutja el nou decret del Govern espanyol que permet la contractació de metges no especialistes


Salut ha fet una crida per contractar sanitaris de diferents especialitats davant de l'augment de casos de Covid-19 dels darrers dies. En un missatge publicat la setmana passada en els canals per a professionals, Salut busca que sanitaris amb disponibilitat per ser contractats s'apuntin al registre habilitat fa uns mesos davant de l'emergència sanitària del coronavirus per “garantir el contínuum assistencial” i “l’eficàcia dels serveis sanitaris”. 

El registre està obert a tots els perfils sanitaris, com metges, infermeres, gerocultores, fisioterapeutes, psicòlegs, treballadors socials o zeladors, entre altres. També s'obre una borsa per a administratius i especialistes en salut pública per a l'enquesta de casos i identificar-ne els contactes.

D'altra banda, aquest dilluns s'ha publicat una borsa de treball per incorporar personal per fer les enquestes de casos i identificació de contactes de les persones amb coronavirus. Els perfils que busquen són, concretament, administratius i titulars superiors especialistes en salut pública.

Aquesta borsa de treball s'obre després que el Govern acordés crear la setmana passada el Programa de salut pública per a la realització de les enquestes de casos i la recollida de contactes davant de l'emergència sanitària. La previsió és incorporar fins a 500 persones més als equips de rastreig de Covid-19 a Catalunya.

Metges de Catalunya rebutja que es puguin contractar no especialistes

D’altra banda, el sindicat Metges de Catalunya ha rebutjat el decret del govern espanyol que permet a les autonomies contractar metges no especialistes i desplaçar “indiscriminadament” els professionals entre especialitats. Aquest dimarts hi ha convocada una vaga estatal de metges en contra, entre d'altres coses, d'aquest decret. El sindicat català ha considerat una “aberració” permetre contractar facultatius sense títol d'especialista i professionals extracomunitaris per pal·liar el dèficit. Ha afegit que aquestes mesures comporten un “abús intolerable i inacceptable de la disponibilitat dels professionals de la salut” i “un perill evident per a la qualitat i la seguretat assistencial dels pacients”. MC ha deixat en mans dels seus afiliats secundar o no la vaga convocada.

El sindicat ha reclamat a l'executiu central la “retirada immediata” del decret i ha exigit a les autoritats sanitàries, tant estatals com autonòmiques, un “increment substancial del finançament sanitari” per superar el dèficit crònic dels sistemes de salut. “Fins ara, la falta de recursos econòmics s’ha compensat, sobretot, amb el sacrifici immens dels professionals i amb la manca de noves inversions i renovació d’equipaments, però aquesta situació és insostenible en el temps”, ha afegit.

Metges de Catalunya ha afirmat que comparteix els motius que justifiquen la vaga general convocada a l'Estat però ha deixat “a criteri” dels seus afiliats sumar-se o no a l'aturada, “donada la situació actual de pandèmia a Catalunya”. La vaga ha estat convocada pel Comitè Executiu de la Confederació Estatal de Sindicats Mèdics (CESM).

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article