Una variant de la Covid-19 originada a Catalunya i l’Aragó a l’estiu s’ha estès a Europa

Un estudi científic apunta que la mutació representa la majoria dels contagis en diversos països europeus

Una variant de la covid-19 originada a Catalunya i l'Aragó a l'estiu s'ha estès a Europa, segons un estudi científic internacional publicat aquest dijous. La mutació anomenada 20A.EU1 es va propagar inicialment entre els temporers d'aquests territoris i després a la resta de l'Estat.

“Aquesta variant es va exportar des d'Espanya a altres països europeus”, apunta l'estudi. El grup d'investigadors internacionals assegura que la mutació ara representa la majoria dels contagis en diversos països europeus com Suïssa, Irlanda o el Regne Unit.

La investigació suggereix que l'expansió de la mutació a Europa està vinculada a la tornada de les vacances des d'Espanya i de la falta de controls als aeroports per evitar la propagació. “Sembla clar que les mesures no van ser suficients per aturar la transmissió de la variant aquest estiu”, conclou la cap de la investigació Emma Hodcroft en declaracions al Finantial Times.

La investigació mostra que la nova variant es detecta en vuit de cada deu casos en el Regne Unit, en el 80% dels casos a Espanya, el 60% en Irlanda, i més d’un 40% en Suïssa i França. 

Ara aquest grup de científics estudiarà si la variant 20A.EU1 és més contagiosa i mortal que la Covid-19 original.

 

 

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article