L’Ajuntament de Barcelona adjudica el 50% de l’atenció domiciliària a una empresa privada “molt qüestionada”

La FAVB critica l’adjudicació a Servisar, una filial de Domus Vi, que ha tingut cinc centres intervinguts i 11 amb problemes greus


L’Ajuntament de Barcelona que comanda Ada Colau ha adjudicat, lluny de les promeses electorals de remunicipalització, la meitat del servei d’atenció domiciliària a Servisar, filial del grup Domus Vi, un fons d’inversió amb expedients per mala gestió en residències durant la pandèmia. 

D’aquesta manera, Servisar ha desbancat a les dues empreses privades que fins ara portaven la meitat de la gestió a la ciutat, Sacyr i ACS (Valoriza i Clece), les adjudicacions de les quals ja van ser polèmiques, perquè van passar per davant de l’Associació Benestar i Desenvolupament (ABD), en un moment en què el consistori havia impulsat concursos que prioritzaven els plecs socials, però que no van impedir que una entitat sense ànim de lucre perdés davant de filials d’empreses privades. 

Les crítiques dels veïns no s’han fet esperar. La Federació d'Associacions de Veïns de Barcelona (FAVB) ha denunciat que “un fons d’inversió” s’hagi emportat el 50% del contracte d'atenció domiciliària de la ciutat, quan durant la primera fase de la pandèmia la seva gestió de les residències ha estat “molt qüestionada”. 

La FAVB ha recordat que cinc dels centres que ha gestionat Servisar han estat intervinguts i 11 més han tingut problemes greus. “Amb aquests antecedents, resulta incomprensible que aquesta empresa hagi pogut guanyar un concurs per cobrir un servei tan essencial com el de la cura a domicili”, continua la federació, que demana a l’Ajuntament que revisi el sistema de contractació.

En aquest sentit, la FAVB ha demanat al consistori que expliqui com s’ha arribat a aquesta adjudicació, per què no s’ha pogut filtrar una companyia amb “antecedents tan preocupants” i quines possibilitats hi ha de replantejar la decisió. També ha reclamat revisar els sistemes de contractació i crear un veritable servei públic d’assistència domiciliària, revertint l’externalització, una promesa que Colau no va complir en el mandat anterior. L’altra meitat del contracte d’assistència domiciliària a Barcelona el segueix mantenint l’entitat Suara.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article