Marea Blanca i CCOO se sumen a una mobilització europea per “lluitar per la salut més enllà de la pandèmia”

Els participants s’han concentrat a Barcelona amb pancartes amb missatges com: “El virus mata i les retallades rematen”


Més d'una cinquantena de persones s'han concentrat aquest dijous a la plaça de Sant Jaume de Barcelona per defensar una sanitat pública de qualitat més enllà de la crisi sanitària de la Covid-19. 

Impulsada pel sindicat CCOO i la plataforma Marea Blanca, la concentració s’ha sumat a una convocatòria internacional de la Federació Europea de Sindicats de Serveis Públics (EPSU), amb el lema “Lluitant per la salut i les cures més enllà de la pandèmia”.

Els participants han mostrat cartells i pancartes amb lemes com “El virus mata i les retallades rematen”, “Menys discursos, més recursos” i “Hem passat por”. Després de llegir el manifest, s'han tret les bates blanques i les han dipositat davant del Palau de la Generalitat com a senyal de protesta.

La secretària d'Organització de la Federació de Sanitat de CCOO de Catalunya, Empar Loren, ha explicat que han secundat la convocatòria europea per reclamar un sistema sanitari públic de qualitat “accessible per a tothom” i que els responsables polítics hi destinin recursos més enllà de la pandèmia. Per a Loren, és una qüestió de “voluntat política” i de “dotació pressupostària” per “defensar la sanitat pública i no beneficiar la privada”.

“Els professionals ho estan donant tot. Més no poden donar. Si això s'aguanta és pels professionals, estem esgotats i tenim una altra onada al damunt”, ha assenyalat la dirigent sindical, que ha afegit: “Durant deu anys hem dit que les retallades mataven i ara ho hem vist. Vam perdre llits i els professionals van marxar”. Antonio López, membre de la coordinadora de Marea Blanca de Catalunya, ha demanat a tots els sindicats unir-se en un “front comú” per “defensar la sanitat pública cent per cent”.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article