Càritas impulsa una campanya per afrontar l’augment de persones que atén a causa de la pandèmia

L’organització apel·la a la solidaritat ciutadania, perquè moltes de les seus ja han exhaurit el pressupost del 2020


Càritas confirma que ja han notat un augment substancialment del nombre de persones que atenen i, per això, ha impulsat la campanya ‘La pobresa també rebrota’ davant de la segona onada també de la crisi social. El president de l’entitat, Francesc Roig, ha afirmat que moltes de les Càritas amb seu a Catalunya “ja han exhaurit el pressupost que tenien previst per tot el 2020”.

És per aquest motiu que Roig ha apel·lat a la solidaritat de la ciutadania per poder mantenir les ajudes als més vulnerables. La campanya estarà activa durant tot el mes i els diners recaptats aniran destinats a principalment a ajudes directes per pagar lloguers, relloguers, factures o la compra d'aliments.

Càritas confirma que al maig van augmentar un 63% les persones ateses pels serveis de primera resposta de l’entitat, que van passar de 63.000 a 103.000. Del total, una de cada tres persones ateses no havia necessitat mai l'ajuda de Càritas. Actualment, una de cada quatre llars ateses per l'organització no disposa de cap ingrés , situat el 65,2% de les famílies per sota del llindar crítica de la pobresa severa.

"La situació és insostenible. El 36% de les famílies han hagut de reduir les despeses d'alimentació i un segon confinament pot ser letal pera moltes d'aquestes persones", ha alertat el president.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article