Les entitats socials reclamen al Parlament que aprovi la Llei d’Igualtat de Tracte i No Discriminació

Les organitzacions recorden que el projecte de normativa es va començar a tramitar el 2015 i encara no s’ha validat


Les entitats socials reclamen al Parlament que aprovi la Llei d’Igualtat de Tracte i No Discriminació. El Consell Nacional de Joventut de Catalunya, el Consell de la Gent Gran, el Consell Nacional de Dones, el Consell Nacional LGBTI i ECAS, que representen més de 700 entitats socials, han demanat al Parlament que l’aprovin d’una vegada per totes.

Alerten que el projecte de llei va entrar a debat a la cambra catalana el 2015, però que encara no ha estat aprovat. La Llei té com a objectiu fer efectiu el dret a la igualtat de tracte i a la no discriminació per raó de religió o conviccions, capacitat, discapacitat, edat, origen racial o ètnic, sexe o orientació i identitat sexual i de gènere, expressió de gènere, o per altra condició social o personal.

Alhora, pretén promoure l’erradicació del racisme, i de qualsevol forma de persecució per motius religiosos, de la xenofòbia, de l’homofòbia, i de qualsevol altra expressió que atempti contra la igualtat i la dignitat de les persones.

Es tracta, doncs, d’establir una regulació comuna i integral que inclogui les definicions fonamentals del dret a la igualtat de tracte i la no discriminació, i les garanties bàsiques que permetin assolir una protecció real i efectiva de la ciutadania, per tal que puguin gaudir dels drets humans i les llibertats fonamentals sense discriminació, amb independència de qualsevol circumstància personal o social.

Es pretén, a més, garantir la convivència i la cohesió social, mitjançant el reconeixement de la dignitat de la persona i el lliure desenvolupament de la personalitat. Les entitats consideren que, per tot plegat, la Llei d'Igualtat de Tracte i No Discriminació és una llei “imprescindible” per fer avançar el país cap a la llibertat individual i col·lectiva, i per tant, “és de vital importància de la seva aprovació dins d’aquesta legislatura”.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article