El SOC adapta formularis per respectar la identitat de les persones trans que s’inscriguin per buscar feina

El servei d'ocupació acceptarà el nom amb el qual s'identifiquen encara que no hagin tramitat el canvi al DNI


El Servei Públic d'Ocupació de Catalunya (SOC) ha adaptat els seus formularis, documents d'inscripció i altres processos relacionats per garantir que les persones transsexuals puguin fer servir el nom sentit —aquell amb el qual s'identifiquen— mentre no puguin tramitar el canvi al DNI. En paral·lel, també s'ha eliminat el tractament “senyor/senyora” per incloure les persones que no se senten identificades en cap dels dos gèneres. 

Aquesta adaptació ha estat treballada conjuntament amb la Direcció General d'Igualtat del Departament de Treball per donar compliment a la Llei que garanteix el dret de les persones lesbianes, gais, bisexuals, transgèneres i intersexuals (LGBTI) i per eradicar l'homofòbia, la bifòbia i la transfòbia.

Per incorporar el nom sentit a la demanda d'inscripció al SOC la persona haurà de presentar la seva Targeta Sanitària, que sí està adaptada. També el certificat ‘Faig Constar', que es tramita a la Xarxa Pública de Serveis d'Atenció Integral LGBTI de Catalunya; i que certifica que els DNI, NIE, Passaport, Llibre de família corresponen a la persona que aporta els documents demostrant la veracitat del nom sentit.

Aquesta adaptació es reflectirà en tots els documents utilitzats al SOC relacionats amb la inscripció de la demanda d'ocupació on es mostri el nom de la persona usuària. Això inclou des de l'alta com a demandant d'ocupació fins el document de cita prèvia; el justificant acreditatiu de cita a l'Oficina de Treball, el justificant per acreditar la situació laboral de la persona i l'informe de la seva situació laboral i administrativa actual. En una segona fase s'incorporaran els formularis i documents que corresponen a altres tramitacions, com ara la documentació que acredita la participació en polítiques actives d'ocupació.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article