La Plataforma d’Interins demana al Parlament que tramiti la proposició de llei per estabilitzar les plantilles públiques

“És moment que els polítics donin per fi una solució a l'abús de temporalitat al sector públic”, reclama l'organització


La Plataforma d'Interins de Catalunya (PIC) ha reclamat als grups polítics del Parlament que aprovin tramitar la proposició de llei d'estabilització dels treballadors del sector públic català, impulsada per la CUP. En un comunicat, l'organització assegura que el text presentant pels anticapitalistes “suposa una solució molt esperada” pel col·lectiu d'interins, “tan castigat després d'uns anys inacabables en situació de precarietat”.

Segons la plataforma, donar estabilitat és “l'única solució” que compleix amb les directives europees, que “no comporta cost per la ciutadania” i que “permetrà conservar l'expertesa del capital humà”. “És moment que els polítics donin per fi una solució a l'abús de temporalitat al sector públic”, reclama el col·lectiu.

“El Parlament de Catalunya té l'opció de remarcar els nostres serveis públics amb el reconeixement de les persones que hi han estat al capdavant en condicions de precarietat, mitjançant l'aprovació de l'estabilització dels servidors públics temporals, en igualtat de drets i amb les mateixes condicions que els seus companys fixos”, apunta la PIC, que confia que la proposta de l'esquerra independentista tiri endavant, ja que no “s'han presentat esmenes per part de cap grup parlamentari”.

L'organització creu que el més probable que passi és que el Parlament doni llum verda a la proposta d'inici però no es pugui acabar tramitant abans de les eleccions. Elisabet Ramos, portaveu de la PIC, diu que “és molt possible” que amb la “inestabilitat” en què es troba la política catalana la tramitació decaigui abans dels comicis. “Seguirem insistint, hem aconseguit una vegada que un partit ens donin suport i la pròxima legislatura tornarem a estar aquí”, remarca.

“Fa molts anys que no hi ha convocatòries de processos selectius”, diu la portaveu del col·lectiu, que també ha recordat que el Tribunal Superior de Justícia de la Unió Europea (TJUE) ha obert la porta a sancionar l'abús en les contractacions temporals a l'administració espanyola. “Europa ha dit que aquesta situació és insostenible”, ha afegit abans d'apuntar que l'administració hauria de ser “l'exemple a seguir” i no pas ser el “focus de l'abús”.

Per evitar que la Generalitat argumenti que no té competències per donar estabilitat als interins, la proposició no reclama que els interins es converteixin en funcionaris, sinó que tinguin “les mateixes condicions” laborals que el personal fix, subratlla. “Ens és igual l'etiqueta que ens posin. El que vol la gent és estabilitat, tots tenim càrregues familiars i fa molt temps que fem la feina”, assegura Ramos.

L'organització reitera que la proposta de la CUP planteja “per fi” una “solució justa i sense cap cost econòmic a un problema que s'ha eternitzat a l'administració” i que si no s'aborda pel Parlament, “ens aboca a un col·lapse econòmic i judicial per les sancions a les que haurà de fer front l'administració”.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article