La Diputació de Barcelona destina 726.000 euros a 83 entitats que gestionen habitatges d’inserció social

Aquests pisos d’inserció es destinen a persones que requereixen una atenció especial, seguiment i tutela


La Diputació de Barcelona destina 726.000 euros a 83 entitats socials que gestionen 1.436 habitatges d'inserció social. Aquesta dotació anirà destinada a donar suport als programes socials que es desenvolupen en els pisos d’inserció, però no al finançament de les despeses de manteniment dels pisos, fet que correspon als departaments amb competència tècnica en matèria d’habitatge.

Els habitatges d’inserció es destinen a atendre persones que requereixen una atenció especial i seguiment i tutela durant un període de temps. Són dones afectades per la violència masclista, persones amb drogodependències, sense llar, amb trastorn mental, preceptores de prestacions molt baixes, joves extutelats, famílies en risc i altres situacions.

Aquesta convocatòria de subvencions per concurrència competitiva estava destinada a totes les entitats socials no lucratives, legalment constituïdes, que estiguessin adherides a la Xarxa d’Habitatge d’Inclusió Social (XHIS) i que disposessin de pisos situats al territori de la província de Barcelona per acollir en un habitatge digne a persones en situació d’exclusió social o en risc.

Per atorgar la subvenció s’ha valorat l’existència d’un programa d’inserció social desenvolupat per l’entitat i també el compromís i suport de l’ajuntament del municipi on està situat el pis, ja que la Diputació de Barcelona entén que amb aquest programa les entitats socials estan desenvolupant una acció social de fort impacte local.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article