La demanda d’ajudes econòmiques de familiars i persones amb càncer es duplica durant la pandèmia

AECC adverteix que s'han ajornat tractaments no prioritaris i que hi ha retard en el diagnòstic


El 2020 s'ha doblat la demanda d'ajudes econòmiques de familiars i persones amb càncer. Així ho recull l'AECC-Catalunya contra el Càncer, que assenyala que a causa del coronavirus s'ha generat “un fort impacte econòmico-laboral, sanitari, psicològic i científic” en les persones que pateixen càncer.

Segons l'associació, això ha afectat tant a la detecció de càncers com als seus seguiments, ja que el col·lapse del sistema hospitalari ha provocat ajornaments en tractaments no prioritaris en malalts oncològics i retards en el diagnòstic a causa de l'eliminació de cribratges.

“Tenim la tasca de reposicionar la lluita contra el càncer enmig de la crisi de la Covid-19. Malgrat la seva importància no es pot ocultar la gravetat d'altres malalties”, assegura el doctor Laureano Molins, president de l'AECC Barcelona.

D'altra banda, l'entitat ha decidit replantejar la Nit Solidària del Càncer i la Cursa AECC en Marxa, que s'acostumen a celebrar al novembre, per adaptar-les a la pandèmia. Tot i això, no s'han anul·lat perquè l'entitat veu “més important que mai” mantenir la lluita conra el càncer.

En el cas de la Nit Solidària del Càncer, han decidit crear l’‘All Together Week’, una acció digital del 16 al 26 de novembre en la que s’oferiran xerrades, espectacles i activitats protagonitzades per experts reconeguts de quatre àmbits diferents: nutrició, esport, cultura i estil de vida. A més, es comptarà amb una subhasta benèfica licitant experiències úniques i objectes amb un valor especial.

L'edició de la Cursa AECC en Marxa, prevista pel 13 de desembre, permetrà celebrar conjuntament i en un format digital totes les curses que, per la pandèmia, no s’han pogut celebrar aquests mesos, com per exemple la de l’Anoia, el Vallès, Maresme, Gavà i Santa Coloma de Gramenet.

A banda d’aquests dos grans esdeveniments, l’associació ha preparat diversos tallers i conferències sobre el càncer de pulmó, coincidint amb el Dia Mundial contra aquesta malaltia (17 de novembre), sobre el càncer de pròstata, i diversos webinars emmarcats en la Setmana de la Ciència, un d’ells dirigit al públic infantil i juvenil sobre l’extracció de l’ADN amb la finalitat de fomentar l’interès en la recerca oncològica en els més joves. A més, dimarts 10 de novembre se celebrarà el ‘I Congrés de Catalunya de Persones amb Càncer i Familiars’, un espai on poder compartir informació i experiències a través de taules de diàlegs, conferències i tallers.

 

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article