Els promotors de la Llei de l’Habitatge exigeixen que s’aturin “immediatament” els desnonaments

També reclamen a la Generalitat que suspengui els processos instats per l'Incasòl o l'Agència de l'Habitatge


Els promotors de la Iniciativa Legislativa Popular (ILP) de la Llei de l'Habitatge 24/2015 han exigit als jutjats que aturin “immediatament” els desnonaments, després que dijous passat entrés en vigor el decret llei per reforçar-la davant dels efectes de la Covid-19.

La Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH), l'Aliança Contra la Pobresa Energètica (APE) i l'Observatori de Drets Econòmics, Socials, Culturals i Ambientals (DESC) han reclamat també a la Generalitat que suspengui els processos judicials instats pels seus ens, com ara l'Incasòl o l'Agència de l'Habitatge. Les entitats recorden que el decret llei suposa la “suspensió dels desnonaments” mentre hi hagi l'estat d'alarma o restriccions a la mobilitat per raons sanitàries.

En concret, PAH, APE i DESC afirmen que el Decret suspèn tots els desnonaments que afecten persones o unitats familiars que estiguin dins dels paràmetres de risc d'exclusió residencial, en habitatges de grans tenidors.

A banda han denunciat que no s’ha inclòs a la suspensió temporal els desnonaments de famílies en exclusió residencial d’habitatges de petits tenidors, mentre la Generalitat i i els ajuntaments “incompleixen la obligació de reallotjament” en habitatges socials establerts a la Llei de l'Habitatge.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article