El govern espanyol rebaixa, per fi, l’IVA de les mascaretes del 21% al 4%

Montero diu que ho fa perquè el govern ha rebut permís d'Europa i és “sensible, atent als problemes de la gent i responsable”

La ministra d'Hisenda, María Jesús Montero, ha anunciat aquest dimecres al Congrés que el seu govern ha decidit rebaixar l'IVA de les mascaretes del 21% actual al 4%. Segons Montero, ho fa perquè és un executiu "sensible, atent als problemes de la gent i responsable". La decisió s'adopta, segons Montero, un cop la Comissió Europea va confirmar per carta aquest dimarts a la tarda que "no obrirà procediment d'infracció" a l'Estat per incomplir la directiva comunitària", "perquè l'IVA de les mascaretes està regulat per normativa comunitària que prohibeix aplicar tipus reduïts a aquest producte".

L'executiu de Sánchez aprovarà la rebaixa de l'IVA el pròxim dimarts mitjançant un reial decret. Montero ha advertit que el seu govern "estarà vigilant" per "assegurar que la rebaixa de l'IVA es tradueix en una rebaixa del preu, i no en un major marge empresarial".

També ha anunciat que rebaixarà de nou el preu màxim de venda al públic de mascaretes quirúrgiques i, per aquest motiu, aquest dijous la comissió interministerial de preus dels medicaments abordarà la qüestió a l'ordre del dia.

A més ha defensat l'increment de l'IVA a les begudes ensucrades, que serà efectiu –ha recordat- només per als consumidors a les botigues i grans superfícies, però no per al sector de la restauració que seguirà pagant com ara un IVA del 10%.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article